Adalet ve Kalkınma Partisi merkez yürütme karar toplantı sonrası Sözcü Ömer Çelik önemli açıklamalar yaptı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan MYK, video konferans sistemi ile gerçekleştirildi. Toplantı 15.40 da başladı. Tamamlamasının ardından Sözcü Ömer Çelik, 1 Milyon yazılımcı projesi başvurusu ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.

1 MİLYON YAZILIMCI;

Bilindiği gibi Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından organize edilen yazılımcı istihdamının artırılmasına yönelik olarak, Türkiye genelindeki ihtiyaç bulunan sektörde istihdam sağlanacak. Yazılım sektörü iş alanında firmaların eleman ihtiyacını gidermek için adaylar BTK Akademi tarafından verilen eğitimler için bu platforma abone olmaları gerekli olacak. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından istihdamlar sağlanacak. Kamu kurumu ya da özel kurumlar adayların aldıkları eğitim ve bu eğitimlerdeki puanları da erişime açık olacak. Böylece bir milyon yazılımcı istihdamına önemli bir katkı sağlamış olacak. AK Parti sözcüsü Ömer Çelik Merkez yürütme karar toplantı sonrasında bir milyon yazılımcı projesine yönelik açıklamasında başvuru sayısının 616 bin 733 kişi olduğunu ifade etti.

35 MİLYON BÜTÇELİ PROJE AÇIKLANACAK!

Bilindiği gibi Başkan Recep Tayyip Erdoğan dün ulusa sesleniş konuşmasında yeni projelerden bahsetmişti. Ömer Çelik ise bu Konya değinerek “Cumhurbaşkanımızın açıkladığı kişisel temalı projenin önemli olduğunu vurgulamak isterim.” Dedi. Çelik 35 milyon bütçeli proje sivil toplum kuruluşlarına hedef aldığını ifade etti.

9 Başlıkta Bir Milyon Yazılımcı İstihdamı