Resmi Gazete’de dün yayınlanan kararlar arasında İl Özel İdarelerine, Belediyelere ve Belediyelere bağlı kuruluşlara memur alımı değişikliği kararı da yer aldı. Bu karara göre Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin "Beşinci Bölüm"ün başlığı değiştirilmiştir.

Beşinci Bölüm Değişti

Yönetmelikte yer alan 5. Madde;

Madde 27/A- (1) İl özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşları, bunların üyesiolduğu mahalli idare birlikleri ile döner sermayeli kuruluşların B grubu kadrolarına buYönetmeliğin Dördüncü Bölümünde yer alan usul ve esaslara göre atama yapılabileceği gibi,KPSS (B) grubu puan sıralaması dikkate alınarak, açıktan atama yapılacak kadro sayısının beşkatına kadar belirlenecek adaylar arasında yapılacak yazılı ve/veya sözlü sınavlardaki başarısırasına göre de atama yapılabilir.

(2) Atama için ayrı bir sınav yapılmasının öngörülmesi halinde atama yapılacakkadroların sayı, sınıf, unvan ve dereceleri, genel ve özel mevzuattaki atama koşullan, KPSSpuan türü ve asgari puanlan, sınavın yeri, zamanı, içeriği ve değerlendirme yöntemi ilgilikurumlarca Resmi Gazete, Cumhurbaşkanınca belirlenen kurumun İnternet sitesi ve kendiinternet sitelerinde ilan edilmek suretiyle adaylara duyurulur." Şeklinde değiştirilmiştir.

KPSS Şartı

Değişlik ile birlikteKPSS (B) grubu puan sıralaması dikkate alınarak, açıktan atama yapılacak kadro sayısının beşkatına kadar belirlenecek adaylar arasında yapılacak yazılı ve/veya sözlü sınavlardaki başarısırasına göre de atama yapılabilecek.

Editör: TE Bilisim