Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı bünyesine toplamda 549 kişilik kadro ile memur personel alımı yapacağını belirtmişti. Yayımlanan ilana göre Yüksek Seçim Kurulu alımlarını Merkez ve Taşra teşkilatında yapacak olup 549 kişilik kadro içinde en fazla sayıya sahip olan Zabıt Katibi pozisyonuna 345 kişilik kadro verildi. Buna göre adayların başvuru şartlarını taşımaları dahilinde Türkiye genelinde başvuru yapabilecekler.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Yüksek Seçim Kurulu Zabıt katibi alımıilanına başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, İlkdefa atanacak memur adayları için 657 sayılı Devlet memurları kanunun 40. maddesindeki yaş şartlarını taşımak, yapılack güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek ve en az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak şartlarını taşımak zorundadırlar. Buna göre adayların 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranacaktır.

Ayrıca adayların KPSS puan türüne göre bir sıralama yapılacak ve sıralama sonucuna göre kadro sayısının 5 katı kadar aday Sınava çağırılacaktır. Sınav ile ilgili bütün duyurular Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı resmi internet sitesinde duyurulacaktır.

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularına 07 Mart 2018 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geö 16 Mart 2018 tarihi saat 17:00 a kadar başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Adaylar başvurularını Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının kurumsal internet sitesinde (www.ysk.gov.tr) yer alan müracaat formunun elektronik ortamda doldurulması suretiyle yapılacaktır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayarak daha detaylı bilgi sahibi olabilirler.