Sağlık Bakanlığı haftalık Bilim Kurulu toplantısında Dünya genelinde ve Türkiye'de koronavirüs tedbirleri ve alınması gereken önlemler yeniden ele alındı. Vaka artışının en çok olduğu il Ankara olarak açıklandı. Ege ve Trakya Bölgelerinde vakalar kontrol altında İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 5 ilde koronavirüs vaka artışı var. Bakan Koca'ya basın mensupları hastanelere personel alımı konusu soruldu. Yeni şehir Hastanelerinin açılması ile buralara personel alımı yapılacağını aktardı. İşte o iller;

HANGİ İLLERDE HASTANE AÇILACAK?

Mersin, Adıyaman, Elazığ, Malatya, Yozgat, Gaziantep, Mardin, Ankara illerinde hastaneler için müjdeli haber geldi. Bakan Koca, Diyarbakır ilinde gerçekleştirilen toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. 6 ilde hastane açılacağını aktardı Bu iller ise şu şekilde olacak. Siirt, Şırnak, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Diyarbakır illerinde bölgedeki tedavi hizmetlerin sağlanası için yeni sağlık birimleri ve hastaneler kurulacak. Şırnak ilinde 500 yataklı hastane kurulacak. 

AÇILACAK ŞEHİR HASTANELERİ;

İLANLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sağlık Bakanı Koca 4 ay önce yapılan atamaları hatırlatarak hastanelerin devreye girmesi ile alım söz konusu olacağını ifade etti. Henüz atama takvimi paylaşılmadı.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvurularda en az 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekli olacak. Kamu haklarından mahrum olmamak, sağlık personeli kadrolarındaki alımlarda eğitim şartlarında sağlık meslek liselerinden, sağlık alanı ile ilgili önlisans yada lisans bölümlerinden mezun olarak KPSS'den puan almış olmaları gerekiyor. İşçi kadrosundaki alımlarda yaş şartı istenilecek. KPSS şartsız alımlar iŞKUR üzerinden gerçekleştirilecek.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim