Yaz sezonun yaklaşmasıyla hızla artış sağlanan mesleklerden bir tanesi de otel ve turizm görevlisi alımları geliyor.

Kamu kurumlarına ve özel firmalara milli istihdam projesi kapsamında çok sayıda personel alınacak. 7 Nisan tarihi itibari ile 58 Bin 788 açık iş ilanı bulunuyor. En çok alım yapılan mesleklerin başında ise beden işçisi kadrosundaki alımlar geliyor. Diğer mesleklerden bir tanesi Turizm alanında olacak. İŞKUR üzerinden Türkiye genelinde işçi ve personel alımlarından bir tanesi de Turizm ve Otelcilik Meslek personeli alımları gelmekte. Tecrübeli ya da tecrübesiz özellikle tatil bölgelerine 4 bin 307 istihdam sağlanacak. Başvuru genel şartları neler?

BAŞVURU ŞARTLARI

Bu kadrolardaki alımlarda adayların eğitim düzeyinde ilk öğretim, lise ve düzeyinde öğrenim görmüş olmaları yeterli olacak. Adayların yaş şartında 18 yaşını tamamlamış olmaları, gerekli olan tecrübe şartlarını taşımaları gerekmektedir.Turizm ve meslek personelleri ne işi yapar?

TURİZM VE MESLEK PERSONELİ GÖREVLERİ;

Turizm ve Meslek Elemanı kadrosunda görev yapan personelleri işletmelerde turizm hizmetlerinin sunumu pazarlanması ve tanımı ile görevlendirilirler. Ön büro hizmetlerinde otel giriş ve çıkış işlemlerinin yapılması, kat hizmetlerinde ise oda tertibinin sağlanması, temizlik, müşteri hizmetlerinin yerine getirilmesi gibi görevleri yerine getirirler. İlanlara başvuru nasıl yapılacak?

BAŞVURU İÇİN;

Başvurular İŞKUR üzerinden yapılabilecek. İlanlara erişmek için https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=1400 linki üzerinden ilanlara erişebilirsiniz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim