Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Ankara Bilkent Şehir Hastaneleri açılışında personel istihdamına yönelik önemli açıklamalar yaptı. Buna göre Bilkent Şehir Hastaneleri açılışında yapılan konuşmada hastane kabulüne başlayan hastanelerin ve diğer şehir hastanelerine hangi kadrolarda alımlar yapılacak ve başvurular nasıl yapılacak merakla sorulmakta.

Sağlık Bakanlığının personel istihdamlarına sağlık personeli kadrolarında daha çok olmak üzere destek personeli, bilgi işlem görevlileri, güvenlik görevlisi, karşılama yönlendirme personelleri alınacak. Sağlık personelleri kadrolarında ise 7 bin kişi istihdam edilecek. 5 bin kişinin destek personeli kadrolarında istihdam edilmesi beklenmektedir.

Sosyal medya siteleri üzerinden bizi takip edebilir ve İşin Olsa Mobil Uygulaması indirerek bildirim alarak haberdar olabilirsiniz.

sosyal medya hesapları: Instagram Hesabı  Facebook Grubu

Mobil uygulamaları;  Android Uygulama  İOS Uygulama 

BAŞVURULAR İŞKUR ÜZERİNDEN Mİ OLACAK?

Türkiye genelindeki açılışları yapılan ve hastan kabulüne başlayan şehir hastanelerin personel ihtiyaçlarının karşılanması için Haber Türk'te yer alan bir habere göre kadrolara göre alım yapılacak kişi sayısı şu şekilde; 664 kişi tıbbi sekreter resepsiyon görevlisi, hasta taşıma (hasta yönlendirme ve danışma) kadrolarında olacak. Diğer yandan çağrı merkezlerine 55 kişi alınacak. 313 kişi oda destek görevlisi olarak istihdam edilecek. Hastanelerin mutfaklarında farklı kadrolarda 50 kişi görevlendirilecek. Temizlik işlerinde 978 kişi, özel güvenlik kadrolarında 450 kişi, otoparklarında ise 62 kişi istihdam edilecek. Alımların daimi sürede mi geçici süreli olarak mı istihdam edileceği hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bu alımların İŞKUR üzerinden açıklanması beklenmekte. Kamu kurumu sürekli işçi kadrolarındaki alımlar resmi gazete ilan edilecek. TYP kadrolarında yapılacak alımlar için İŞKUR üzerinden başvurular yapılabilecek. Diğer gelişmeleri haberlerimizden aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim