İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bekçi alımı müjdesi verdi.

Polis Akademisi Başkanlığı bekçi alım ilanı başvuru şartlarını ve ilan kılavuzunu açıklayacak. İçişleri Bakanlığı çarşı ve Mahalle Bekçi alımı ilanlarında geçtiğimiz günlerde önemli açıklamalar yapıldı. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından ilan edilecek 8 bin bekçi alımı için başvuru şartları merak edilmekte. Bununla birlikte alım yapılacak kadro dağılımı büyük şehirlerde Ankara, İstanbul, İzmir Bursa'da nasıl olacak? Hangi ilde ne kadar bekçi alınacak ve Türkiye genelindeki bir çok ilde alımlar yapılması beklenen ilanlar için detaylar neler?

HANGİ İLDE NE KADAR BEKÇİ ALIMI YAPILACAK?

Ankara ilinde 500 bekçi alımı yapılacağı açıklandı. Diğer büyük şehirlerden İstanbul da yaklaşık 100 bin civarında daha kontenjan ayrılacağı belirtildi. Toplamda İstanbul’da 4 bin bekçi görev yapıyor. Yeni alımlarla birlikte 5 bin kişi görev yapacak. Daha önce bakan Süleyman Soylu yaptığı açıklamalarda ihtiyaç analizinin yapıldığını ifade etmişti. Son açıklamada ise 8 bin bekçi alınacağı belirtildi. Diğer büyük şehirlerde İzmir, Bursa kontenjan dağılımı henüz belli değil. Bakan Süleyman Soylu büyük şehirlerde bekçi istihdamları ile birlikte asayiş olaylarının gözle görülür bir şekilde azaldığını ifade etti.

Yeni gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz. Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı ile diğer personel alımlarından anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamasını indirebilir, sosyal medya siteleri üzerinden bizi takip edebilirsiniz.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim