İŞKUR üzerinden Turizm ve meslek personeli ile aşçı, aşçı yardımcısı alımları yapılacak.

İŞKUR meslek arayan vatandaşlar ile işverenleri buluşturmaya devam ediyor. İŞKUR'un Milli İstihdam projesi kapsamında Türkiye genelindeki firmaların personel alım ilanlarını yayımlıyor. 17 Mart tarihi itibari ile ilan edilen kadrolarda detayları aktarıyoruz. Yaz ayına günler kala Turizm sektörünün önemli şehirlerinde Antalya, Muğla, İzmir, Balıkesir, Aydın ve bir çok ilde otellerde görevlendirmek üzere otellere  çok sayıda personel alımları yapılacak. Mart ayı ile birlikte bu sektördeki alımlarda artış yaşanıyor.

GENEL ŞARTLAR;

Adayların bu kadrolardaki alımlarda 18 yaşını tamamlamış olmaları ve 19 yaşından gün almış olmaları gerekmektedir. Tecrübe şartına sahip olmaları, Turizm alanlarında daha önce iş tecrübesi olmaları tercih nedeni olabilecektir. Adayların aşçılık ve aşçı yardımcısı kadrolarındaki alımlarda ustalık yada çıraklık belgesine sahip olmaları, bu alanlarda iş tecrübesine sahip olmaları istenilen bonservis belgesini istenilen tarihte sunabilmeleri gerekmektedir.

AŞÇI VE TURİZM MESLEK PERSONELİ ALIMI

Aşçı kadrolarında görev yapan çalışanlar görev yaptıkları yiyecek hizmetlerine uygun olarak bilgi ve becerisini kullanarak yemek hazırlayıp servise uygun bir biçime getirmekle görevlendirilirler. Servis görevlileri ise yapılan yiyecek ve yemekleri sunumunu gerçekleştirirler. Aşçı yardımcısı kadrosundaki personeller ise aşçıların işçilerini yerine getirmesinde onlara yardımcısı olan meslek grubudur. Diğer meslek olan turizm ve otelcilik meslek personelleri müşterilerin beklentileri ve ihtiyaçları doğrultusunda otel girişi ve çıkışlarında işlemlerin yapılması, rezervasyon işlemleri servis işlemlerinin yapılması gibi işleri yaparlar.

Turizm ve Otelcilik mesleğinde 2 Bin 190 kişi istihdam edilecek. Aşçı yardımcısı kadrosunda 797 kişi, aşçı kadrosunda ise 538 kişi alınacak. Tüm bu alımlar hakkında detaylı bilgi almak ve diğer personel alımlarından anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

İlanlara erişmek için: http://bit.ly/2F79HHw

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim