Dünya genelinde, 160 ülkede 340 bin çalışanı bulunan Toyota Türkiye İŞKUR aracılığı ile 800 işçi ve personel alımı yapılacağı konusunda geçtiğimiz günlerde müjdesi verilmişti. Bilindiği gibi Toyota Motor Corporation üretim alanında dünya genelinde önde gelen firmalardan bir tanesi konumunda bulunuyor.  Japonya'da 12 fabrikası, bu fabrikaları bağlı 27 ülkede 69’dan fazla üretim tesisi bulunan firma Toyota marka dizel benzinli ve elektrikli araç üretimi konusunda en üst sıralarda yer alıyor. Türkiye genelinde 800 personel alımı konusunda yeni bir gelişme yaşandı. Bu gelişmenin detaylarını İşin Olsa Sitesi ekibi olarak okuyucularımızın dikkatine sunmak ve adayların başvuru yapmak istedikleri ilanlardaki gelişmeleri aşağıda sunmak istiyoruz.

SAKARYA VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA YAPILDI!

Geçtiğimiz günlerde Sakarya Valiliği'nden bir açıklama yapılmıştı; Açıklamada özetle fabrikalarından bir tanesi bulunan Sakarya'da İŞKUR İl Müdürlüğü aracılığıyla sertifika eğitimleri kapsamında, kısa süreli adaptasyon nitelikli iş gücünün desteklenmesi konularında bir protokol imzalandığı müjdesi verildi. Yapılan protokolün detaylarına bakıldığında boya işçiliği, kaynakçı, montajcı kadroları başta olmak üzere iş arayan adaylarının özellikle İŞKUR'a kayıtlı olmaları şartıyla yapılacak kurs sonucunda 6 aylık bir deneme süresi uygulanacak. Uygun görülmesi halinde ise kadrolu adaylar Toyota personeli olabilecekler. Ayrıca 800 işçinin alımı için 3 ay boyunca ilanlar açıklanacağı ifade edildi.

GÜVENLİKÇİ ALIMI TAMAMLANDI! YENİ İLANLAR AÇIKLANDI!

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Toyota Otomotiv Sanayi Anonim Şirketi 17 Haziran tarihinde güvenlik görevlisi kadrosunda bir ilan açıkladı. Bu ilanda 1 kişilik güvenlik görevlisi alımına 60'tan fazla kişi başvuru yaparak talep karşılandı. Yeni ilanlar ise kariyer portalı üzerinden devam etti. Sakarya'da alınacak eleman kadrolarında; bakım elemanı, üretim elemanı, New Graduates, New Graduates ve Human Resources Specialist Kadrosunda  istihdam gerçekleştirilecek. Bu alımların başvuruları kariyer portalı üzerinden yapılacak. Üretim elemanı alımında Başvuru şartları şu şekilde;

  • Yaş şartında; 18 yaşını doldurmuş 30 yaşını geçmemiş olmak,
  • Eğitim şartında; en az lise ve dengi okullardan mezun olmak,
  • İkametgah şartında; Kocaeli, Düzce ve Sakarya bölgesinde ikametgah sahibi olmak  ve vardiyalı çalışma esaslarında uyumlu olmak gerekmektedir.

BAŞVURU İÇİN; Adaylar yukarıdaki ilanlara başvurularını tamamlayabilmeleri için https://bit.ly/3deZLe8 adresini yeni tarayıcıdan açmış olmaları ve başvurularını 11 Temmuz 2020 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir.

TOYOTA'DAN KORONA DÖNEMİNDE ÖRNEK ADIM;

Ayrıca şirketin Ceo'su Ali Haydar Bozkurt  dünya genelinde pandemi olarak ilan edilen koronavirüs dönemine ilişkin yaptığı açıklamada kısa çalışma döeneğine ve ücretsiz izin maaşına başvuru yapmayacaklarını ifade ederek kimseyi işten çıkartmayacaklarını ifade etmesi iş çevresinden istihdam yönünden takdir topladı.

Editör: TE Bilisim