Türkiye’de binlerce kişiyi ev sahibi yapan ve uygun ödeme taksitleri ile ev sahibi olmayı kolaylaştıran TOKİ tarafından yapılacak olan indirimleri birçok kişi beklemekteydi. Bugün yapılan açıklama ile TOKİ indirim kampanyasının bugün itibari ile başladığı açıklandı. Ev sahibi olanların ödemekte güçlük çekenleri yakından ilgilendiren indirim ile sunulan indirimli fiyat üzerinden borçlar ödenebilecek. Bu noktada geri ödeme taksiti 2018 sonuna kadar başlamış konut ve iş yerlerinin sahipleri ilgili indirim olanağından yararlanabilecek olup kredi ve destek sağlayan bankalar faiz oranlarına ilişkin detaylar ise haberin devamında yer almaktadır.

TOKİ’nin Resmi Açıklaması

TOKİ’nin resmi internet sayfasında yer alan resmi açıklama ile “TOKİ tarafından borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcılarına yönelik her yıl yapılan indirim kampanyasına başvurular 6 Mayıs 2020 tarihinde başlıyor. TOKİ, bu yıl borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 20 oranında indirim yapacak” ifadelerine yer verildi. Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları 06 Mayıs – 19 Haziran 2020 tarihleri arasında ilgili bankaya başvuruda bulunabilecek olup sunulan yüzde 20’lik indirim kampanyasından yararlanabileceklerdir.

Kimler Yararlanabiliyor?

İlgili indirim kampanyasından yararlanmak isteyenlerin başvuru tarihi itibarıyla TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve herhangi bir borcunun bulunmaması, geri ödeme taksiti 2018 yılı sonuna kadar başlamış olan konut ve işyerleri sahipleri yararlanacak. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projeler indirim kampanyasına dâhil değildir. Yararlanmak isteyenler için Halk ve Ziraat bankası tarafından vade, tutar ve faiz oranlarına ilişkin bilgiler şu şekildedir.

Detaylı bilgi ve başvuru için TOKİ resmi sayfası https://www.toki.gov.tr/haber/tokinin-indirim-kampanyasi-basliyor2 adresinden gerekli bilgiler edinilebilmektedir.