Türk Hava Yolları yetiştirilmek üzere 2. pilot alımı yapacak. Dünyanın en prestijli kurumları arasında bulunan THY, pilot olma hayalinde olan adaylar için personel istidamı yapacak. Başvurularda dil şartında esneklik getirildi. Türk Hava Yolları Basın Müşavirliğinin yaptığı açıklamada yetiştirilmek üzere pilot alımlarında kazanan adaylara 24 aya kadar süren eğitimler verilecek. THY pilot ilanında yer alan bazı detayları ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER;

Türk Hava Yolları 2. pilot alımı için başvuru şartları belli oldu. En az Lisans mezunu olan adayların yaş şartında 01/01/1983 tarihinden sonra dünyaya gelmiş olmaları gerekiyor. Erkek pilot adaylarının boy şartlarında 1,65 ile 1,95 cm aralığında olması gerekiyor, bayan adayların ise 1,60 cm ile 1,95 cm boy aralığında olmaları boy-kilo endekslerinin 20 ila 30 aralığında olması gerekiyor. Adli sicilleri temiz olan adaylar askerlikleri tamamlamaları ya da 2 yıl ertelemeleri gerekiyor. Daha önce THY'de ya da bağlı şirketlerinde disiplinsizlik nedeniyle ayrılmamış olmak, istenilen şartlar arasında bulunuyor.

En çok tercih edilen meslekler arasında bulunan Pilotluk mesleğine adım atmak için Türk Hava Yollarının yetiştirilmek üzere 2. pilot alımlarında önceki yıllarda aranan yabancı dil şartında esneklik getirildi. Yabancı dil puanı şartında TOEFL, ve IELTS puanlarının yeterli düzeyde olması gerekiyor dil belgesinde adayların THYO'nun açtığı yabancı dil sınavında başarılı olmak şartı ile belge tamamlamak için süre tanınacak.

BAŞVURU YAPAN ADAYLARIN DEĞERLENDİRME SÜRECİ;

Yetiştirilmek üzere 2. pilot alımında Yabancı dil belgesi bulunmayan adaylar içi İngilizce sınavı yapılacak. Ardından ise belgelerin kontrolü fiziki şartlardan boy ile kilo kontrolü, teknik yeterlik için DLR1 testi ve mülakat sınavı yapılacak. CRM değerlendirmesi ile sağlık kontrolün ardından adaylar yetiştirilmek üzere 24 ay süren eğitime alınacaklar.

SON BAŞVURU NE ZAMAN?

Başvuru süreci başladı. internet üzerinden yapılacak olan başvurularda son tarih 30 Nisan 2018 tarihinde saat 16:00'da son bulacak. Başvuru yapmak için : https://goo.gl/WRz9Ut

Editör: TE Bilisim