Türk Hava Yolları personel alımı için ilana çıktı. Az önce gelen duyuru ile bünyesindeki eksikliği tamamlamak üzere personel alımı yapacağını bildiren THY en az lise mezunu personel alımı yapacak. 2021 yılında personel alımları az olan Türk Hava Yolları 2022 yılı için oldukça fazla ilan yayımlamaya başladı. Bu sebeple Pandemi sürecinin de bitiyor olması ile havacılık sektörü yine hız kazanacak ve THY 2022 yılı binlerce personel alımı yapmaya devam edecek.

İşin Olsa ekibi olarak THY Personel alımı ilanlarını her an takip ediyor ve siz değerli okurlarımız ile paylaşıyoruz. THY Şubat ayında Kabin memuru alımları yaptı ve sadece Kadın Adayların başvuru yapabildiği ilan ile 1000 kabin memuru alımı yapılacak. Kabin Memuru Alımı için hala işlemler devam ederken Mart ayı için yeni personel alımı ilanları geldi.

THY Mart Ayı Personel Alımı İlanlarını Yayımladı!

Dünya Kadınlar gününde gelen ilanlar ile THY 9 farklı alanda personel alımı yapılacağını bildirdi. Öğrenci ve Mezun olan adaylar için kontenjan bulunmakta olup en az lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar başvuru yapabilecektir.

9 farklı Alanda THY Personel Alımı Kontenjan Listesi:

  • Kaptan Pilot Dar Gövde,
  • Kaptan Pilot Geniş Gövde,
  • II. Pilot Geniş Gövde,
  • II. Pilot Dar Gövde,
  • Kaptan Pilot Dar Gövde,
  • Kaptan Pilot Geniş Gövde,
  • II. Pilot Geniş Gövde,
  • II. Pilot Dar Gövde,
  • Take-Off 101 (Part-Time Öğrenci),

Başvuru Genel Şartları Nelerdir?

THY Personel alımlarına başvuru için genel ve alanına göre özel nitelikler istenecek. Bu kapsamda;

Genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Adli Sicil ve adli sicil kaydı bulunmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gibi nitelikler aranacak.

Öğrenci Part Time Personel alımları için, 01.01.1996 ve sonrasında doğmuş olmak, En az 4 yıllık eğitim veren üniversitelerin herhangi bir bölümünde 3.sınıf öğrencisi olmak ve olduğunu belgeleyebilmek, İstanbul ve Ankara’daki ofislerde, haftanın en az 2 günü tam zamanlı olmak üzere haftada en fazla 30 saat çalışabilmek, ve çok iyi derecece İngilizce biliyor olmak gereklidir.

Pilot alımları için ise, 01.01.1962 / 01.01.1967 tarihinden sonra doğmuş olmak, En az lise mezunu olmak (yurtdışından mezun adaylarımızın denklik belgesini ibraz etmeleri gerekmektedir) Uçuş kusuru veya uçuş disiplinsizliği nedeniyle herhangi bir yazılı ceza almamış olmak şartları aranacaktır.

THY Personel Başvurusu Nasıl Yapılacak?

Türk Hava Yolları personel alımı başvuruları başladı. Adaylar başvuruları sadece İnternet üzerinden gerçekleştireceklerdir. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanarak başvurularını yapabilecekler. Hazırlayacağınız CV ile ve üyelik bilgisi oluşturarak Mart Ayı Personel alımlarına başvurular alınacaktır.

THY İŞ BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim