Türk Hava Yolları Alımları için başvurular devam ediyor. Türk Hava Yolları son dakika olarak yayımladığı personel alımı ilanına göre bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere lise mezunu personel alımı gerçekleştirecek. Bu kapsamda ilgili ilana göre alımlar THY Anonim Ortkalığı filosuna gerçekleştirilecek. Yayımlanan ilan için başvurular " Simülatör Uçuş Öğretmeni (SFI) " kadrosunda gerçekleştirilecektir. Başvuru yapmak isteyen adayların mutlka belirtilen nitelikleri sağlıyor olmaları gereklidir.

Hangi Kadrolarda Personel Alımı Yapılacak?

Türk Hava Yolları bünyesndeki eksikliği karşılamak üzere yayımladığı personel alımı ilanına göre farklı kadrolarda Lise mezunu personel alacak. Söz konusu yayımlanmış olan ilanlar için başvuru süreci başladı. Ayrıca İstanbul kapsamında personel alımı için kontenjan dağılımı şöyledir;

  • Simülatör Uçuş Öğretmeni (SFI) ( Erkek )

Lise Mezunu Başvuru Şartları Nelerdir?

Türk Hava Yolları personel alımı için adaylardan genel ve özel nitelikler aranacak. 

Başvuru Genel Şartları Nedir?

THY Personel alımı için adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Daha önce THY'deb Fehşs yolu şile ayrılmamış olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Uçuş kusuru veya disiplinsizlik nedeniyle herhangi bir yazılı ceza almamış olmak " gibi şartlar aranacak.

Mezuniyet Şartı:

En az lise mezunu olmak (Eğitimini yurt dışında tamamlamış adayların denklik belgesi ibraz etmeleri zorunludur) 

Yaş Şartı:

Söz konusu kontenjanlar için adaylardan farklı yaş şartları istenecek. Buna göre;

Simülatör Uçuş Öğretmeni (SFI) Alımı İçin;  01.01.1989 tarihinden önce, 01.01.1954 tarihinden sonra doğmuş olmak

Simülatör Uçuş Öğretmeni (SFI) Özel Nitekikler:

  • Geçerli SFI/SFE/TRI/TRE sertifikalarından birine sahibi olmak (SHGM/EASA)
  • İhtiyaç duyulan uçak tipinde en az 2 yıl TRI ve 100 saat Simülatör eğitimine sahip olmak
  • Lisans geçerlilik süresi üzerinden en fazla 1 yıl geçmiş SFI/SFE/TRI/TRE sertifikalarından birine sahip olmak 

Sağlık Şartı:

Gerekli hastane veya sağlık kuruluşlarından görevinin gerektirdiği sağlık şartlarını sağlıyor olmak ve Heyet raporuna sahip olmak.

Yabancı Dil Şartı:

Simülatör Uçuş Öğretmeni (SFI) Alımı İçin;: Lisansı SHGM tarafından onaylı uçuş ekipleri için SHT-1DY Dil Yeterliliği Talimatına göre en az Seviye 5, lisansı diğer ülke otoritelerince onaylı uçuş ekipleri için ICAO dil yeterliliği çerçevesinde Level 5 İngilizce dil yeterliliğine sahip olmak  THY A.O tarafından düzenlenecek havacılık ingilizcesi sınavında başarılı olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

THY Personel alımı başvuruları için süreç ilanların yayımlanması ile birlikte başladı. İlgili ilan için herhangi bir son başvuru tarihi belirtilmemiş olup adayların başvurularını bir an önce yapmaları gereklidir.

Simülatör Uçuş Öğretmeni (SFI) Alımı Başvuru Ekranı: https://careers.turkishairlines.com/acik-pozisyonlar/simulator-ucus-ogretmeni-sfi/40ffa0a6-2f23-4beb-803d-d6bfa09b5593

DİĞER THY GÜNCEL PERSONEL ALIMI İLANLARI BURADA

Editör: TE Bilisim