Türk Hava Yolları çok sayıda personel alımı yapacak. Dünyanın en prestijli kurumları arasında bulunan ve bir çok noktaya yolcu taşıyarak rekor sayıdaki filosu ile personel alımında adayların en çok çalışmak istedi kurumlar arasında. Türk Hala Yollarında pilot olmak isteyen adayları sevindirecek ilanlar THY insan kaynakları üzerinden alınmaya başlandı. 2. pilot ve kaptan pilot alımları dışında part time olarak BT alanında çalışmak isteyen adaylara yönelikte başvurular mevcut, bu ilana ilişkin detayları da ziyaretçilerimizde paylaşacağı Kokpit ekibinde çalışmak isteyen pilot alımlarında ise geniş gövdeli uçaklarda farklı uçak tiplerinde tecrübesiz tecrübeli 2. pilot alımlarında 10 farklı ilan adaylara duyuruldu.

EN AZ LİSE MEZUNU KAPTAN PİLOT ALIMLARI

Türk Hava Yollarından yapılan açıklamada geniş gövde B777, A330 ve A340 olan uçak tiplerinde uçuş tecrübesine sahip kaptan pilotlar alınacak. Başvuru şartlarında adayların en az lise mezunu olması yeterli olacak. Adaylardan yabancı dil bilgisine sahip olmaları istenilecek. Sağlık şartlarını taşımaları ve 12 ay içerisine belirtilen uçak tiplerinde toplamda 250 saat uçmuş olmaları gerekli olacak. Dar gövde uçaklarda başvuru yapacak olan adaylar için ise A320 ve B737 gövde tiplerindeki uçaklarda uçuş deneyime sahip olmaları istenilmektedir. 

TECRÜBELİ VE TECRÜBESİZ 2. PİLOT ALIMLARI

Diğer alım yapılan farklı uçak tiplerinde tecrübe sahip olan yada tecrübesiz olan 2. pilot alımları yapılacak. Bu alımlarda 8 farklı ilan yayımlandı. THY insan kaynakları sitesi üzerinden yapılan alımlar sadece internet sitesi üzerinden alınacak. 2. pilot başvurularında dar gövde ve geniş gövde olan uçaklarda uçuş tecrübesine sahip olanlar içinde kariyer imkânı sağlanacak. Ayrıca yetiştirilmek üzere de pilot alımları yapılacak. 

Başvuru için : https://goo.gl/1UJVya

Editör: TE Bilisim