Türk Hava Yolları Genel Müdürü personel istihdamı için son dakika açıklaması geldi. Genel Müdür Abdülkerim Çay Pilot istihdamı bilgilendirme toplantısı yaptı. Yeşilköy uçuş eğitim merkezinde yapılan toplantıda yeni personel alımlarında izlenecek olan yolu anlattı.

25 BİN TL MAAŞ!

Türk Hava Yolları Avrupa’nın en prestijli kurumlarından bir tanesi olması nedeniyle personel alımlarında adayların yoğun başvurusuna neden olmakta. Pilot alımlarında ise yüksek maaş avantajlarını sunan hava yolları firması adayları yoğun bir eğitimden geçiriyor.

Genel Müdür Çay, Pilot olmak isteyen adaylara 25 bin Tl maaş verdiklerini 2 yıl eğitim süresince maddi destek olarak cüzi bir maaş ödemesi yaptıklarını eğitimlerin derslerle, simülasyonlarla ve jet motorlarla devam edildiğini aktardı. Türkiye’de yapılan eğitimlerin tamamlanmasının ardından Yurtdışına da eğitime gönderildiğini aktardı. Bunun yanında lise mezunu olan adayların pilot lisansı olması halinde kamu personeli seçme sınavı puanı olmadan da alımlar sonrası çalışabileceklerini aktardı.

EĞİTİM SÜRESİ;

Ayrıca dar ve geniş gövde uçak siparişlerinin yanı sıra yeni hava limanın bulunması kapasite artışı olacağını ihtiyacı karşılamak üzere 1000 bin alımı ihtiyacı bulunduğu belirtildi. Başvuru yapan adayların seçim aşaması 4 ay sürmekte. Başarılı olan adaylar pilot akademisinde eğitime alınmakta 24 aya kadar süren eğitimler sonrasında ikinci pilot olarak görev alabilmektedirler.

Editör: TE Bilisim