Türk Hava Yolları 2020 yılında yeni kabin memuru alımı yapılacak mı?

 Avrupa'nın en prestijli kurumları arasında yer alan Türk Hava Yolları Türkiye genelinde ve dünya genelindeki farklı uçuş noktalarına günlük yüzlerce uçuş planlıyor. bilindiği gibi dünya genelinde etkisi altına alan koronavirüs 11 Mart tarihi itibariyle Türkiye'deki gerek şehirler arası gerek ülkelerarası uçuşların durmasına neden oldu. Dışişleri Bakanlığı ile koordineli bir şekilde sadece tahliye uçuşları için Türk Hava Hava Yolları dünya genelindeki farklı noktaları  uçuş yapıyor.

THY Yönetim Kurulu Başkanına işten çıkartma yapacak mısınız Türk Hava Yolları'nda önümüzdeki günlerde işçi çıkartacak mı sorusuna cevap verdi!

THY’DE KABİN MEMURU VE DİĞER KADRODAKİ İSTİHDAMLAR NASIL OLACAK?

THY Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Komitesi Başkanı Mehmet İlker Aycı personel koronaivrüs dönemindeki personel istihdamlarını ve işten çıkartmaların yapılıp yapılmayacağını. Bu konuda nasıl bir yöntem uygulanacağı konusunda önemli açıklamalar yaptı. Açıklamasında “Türk Hava Yolları'nın önemsediği en önemli konu 2020 ve 2021 yılı için ne kadar kar elde edeceği konusu değildir. 2020'de 21 yılındaki en önemli meselemiz gücümüz yettiğince istihdamı korumaktır. Yetişmiş insan kaynağımızı gücümüz yettiği oranda korumaktır. Bu yüzden çalışanlarımızın istihdamını korumak işaretlerini korumak yetişmiş insan kaynağımızı kaybetmemek için gücümüz yettiğince dayanacağız. 3 şeye ihtiyacımız var bir yolcularımızın sağlığı, 2 çalışanlarımızın sağlığı 3 şirketimizin sağlığı şirketimizin sağlığı içinde çalışanlarımızla birlikte tüm paydaşlarımızla birlikte yapmamız gereken fedakarlıklarımız var.

THY’DE İŞTEN ÇIKARTMA OLACAK MI?

Dünya ülkelerinde koronavirüs nedeniyle en çok zarar eden şirketler Hava Yolları firmaları oldu. THY Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İlker Aycı açıklamasında buna değinerek “Bütün dünyada şirketler şu anda çalışan sayısını azaltmaya gidiyorlar. Çalışan sayısını azaltmaya gitmekten başka bir yolda nedir mutlaka ortak fedakarlıklar yapmak En üstten en alta kadar birlikte yapılacak fedakârlıklarla belki ücret politikalarında yan gelirlerdi takım düzenlemeleri yaparak yeni dönemin gelirlerine uygun bir gelir gider düzenlenmesi gerekiyor.  Kalıcı çözümleri sendikamıza çalışanlarımızla beraber üreteceğiz bu işin sihirli bir formülü yok çalışanlarımızın işaretlerini korumak istiyorsak hep birlikte gücümüz yettiğince Buna da dayanacaksak birlikte fedakarlık yapacağız. Beraberce yeniden gelir ve giderlerimizi ayarlayacağız onların geçirebileceği rakamları temin edeceğiz.

THY MAAŞLARINDA DÜZENLEME Mİ OLACAK?

Koronavirüs nedeniyle iyileşme sürecinin 1 ila 3 yıl arasında olması bekleniyor. Daha 5 yıla kadar uzayacağını ön görenlerde söyleyenler de sektörümüzde mevcut ister ister bir buçuk ister 3 yıl ister 5 yıl bizim kıymetli çalışanlarımızla Biz bugünlere geldik. Türk Hava Yolları asırlık bir şirket Cumhuriyetimizin ilk değerlerinden ülkemize hediye ettiği en değerli markalardan bir tanesi yolumuza sağlam bir şekilde güçlü bir şekilde rekabetçi bir şekilde devam etmemiz de kıymetli çalışanlarımızın iş ortaklarımızın iş arkadaşlarımızın yol arkadaşlarımızın çok büyük desteği var. Onlarsız bu işi başaramayız beraber olacağız ama herkes elinde vicdanına koyacak burada beraberce ortak kararlarımızı en iyi şekilde alacağız.” dedi. Yapılan açıklamalara göre işten çıkartılma olmayacak fakat personellerin maaş ve diğer hakları ile ilgili yeniden değerlendirme yapılması için sendikalarla bir çalışma yapılarak çalışanların da memnun olacağı bir adım atılacağı ifade ediliyor. Şuanda yeni yapılacak alımlarda da personellerin maaş haklarının daha düşük bir bütçe ile yapılması bekleniyor. Yeni kabin memuru alımlarının ilan edilmesi kısa süre içerisinde beklenmiyor.

Editör: TE Bilisim