Türkiye'nin ve Avrupanın en prestijli kurumlarından bir tanesi olan Türk Hava Yolları 2020 yılı pandemi süreci ile birlikte zor bir dönem geçiyor. Mart ayında Türkiye'nin dünya ile olan uçuş iptallerinin havayolu firmaları tarafından ekonomik daralmaya neden oldu. Türk Hava Yolları Mart ayından beridir kabin memuru, pilot alımı, idari işler personeli, teknik işler ve bilgi işlem kadrolarında personel alımı yapmadı. Adaylar sık sık yeni ilanları ne zaman açıklanacağını merak ederken, yönetim kurulu başkanı İlker Aycın son yaptığı değerlendirmelerde personelden maaş hakları ile yeni bir değerlendirmenin yapılacağını ifade etmişti.

PERSONEL ALIMI YAPILMADI;

Türk Hava Yolları'ndan personel istifaları ardı ardına geliyor. Türk Hava Yolları pandemi süreci ile birlikte yeni maaş düzenlemesi için bir duyuru yapmış ve personele verilen sürenin 11 ağustos tarihinde dolacağı ifade edilmişti. Bu kapsamda sendika üyesi olmayan çalışanlardan istifa haberleri ardı ardına gelmeye devam ediyor. Müdür düzeyinde; dijital iş geliştirme, uçuş operasyonları çözümleri müdürlerin de bulunduğu 100'e yakın personeli istifası şok etkisine neden oldu. Türk Hava Yolları yönetim kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda sendika üyesi olmayan çalışanların maaşları yeniden düzenleme getiriliyor.

SÜRE BUGÜN SONA ERİYOR!

1 Ağustos tarihinden itibaren verilen 10 günlük süre bugün sona eriyor. Çalışanlar kendilerine sunulan yeni ücret tarifesini kabul edip etmeyecekleri için bugün bildirmede istenildi. Fakat yeni düzenleme çalışanların ciddi maaş kayıplarına neden oluyor. Ayrıca personellerin 2020 yılının sonuna kadar da ikramiye ödenmesini yapılmayacağı çalışana tarafından şok etkisi oluşturdu. Sözleşme imzalamak istemeyen çalışanlar tek tek istifalarını sundu. Dijital altyapı departmanından da çok sayıda personel istifaları açıkladı.

Editör: TE Bilisim