Türk Hava Yolları personel alımı faaliyetleri devam ediyor. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat yaptığı açıklamada Türk Hava Yolları bünyesine 1000 işçi alımı, Personel Alımı ve kabin memuru alımı yapılacağını açıklamıştı. Söz konusu açıklama da " Asrın Felaketi " kapsamında alımlar 11 şehirden öncelikli olmak üzere 1000 Personel alımı yapılacağını bildirdi..

Bizde İşin Olsa ekibi olarak her zaman olduğu gibi THY personel alımı hakkında en gerçekçi bilgileri sizlerle bu haberimizde paylaşacağız. Bu kapsamda " THY Personel Alımı Detayları Nedir? Başvuru İçin aranan şartlar nedir? Hangi kadrolarda personel işçi alımı yapılacak? Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak? " gibi bilgileri sizlerle paylaşacağız.

THY 1000 Personel Alımı Yapılacak!

THY Başkanı Ahmet Bolat yaptığı açıklamada;

Deprem bölgesinde afetten etkilenen 1000 aileden birer kişiye Türk Hava Yolları ve iştirak şirketlerinde iş imkanı sunacağız, dedi.

1000 Personel Alımı İlanı Yayımlandı!

Millî Bayrak Taşıyıcı Havayolu olarak ülkemizin yaşadığı büyük felaketin ardından her bir vatandaşımızın acısını derinden hissediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza tam zamanlı çalışma fırsatı sunan Afetzede ilanına başvuruda bulunulduğu takdirde Türk Hava Yolları ailesinin değerli bir parçası olabilirsiniz.

İLANA BAŞVURU YAPACAK ADAYLAR İNSTAGRAMDA BULUŞTU!

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

Hangi Kadrolarda İstihdam Yapılacak?

Türk Hava Yolları bünyesine çeşitli kadrolarda personel alacak. Deprem bölgesinde olanlar için özellikle Kabin Memuru alımı ve havayollarına çalışacak işçi ve personel kadrolarında alım yapılacak. Ayrıca adaylar başvuru esnasında dikkatli bir şekilde alannı seçmeleri gerekmektedir.

11 Şehirde Personel Alımına Öncelik!

Ülkemizde meydana gelmiş olan deprem 11 şehrimizi etkilemiş olup depremzedelere öncelik verilecek. Alımlar

  • Kahramanmaraş,
  • Adana,
  • Adıyaman,
  • Diyarbakır,
  • Gaziantep,
  • Hatay,
  • Kilis,
  • Malatya,
  • Osmaniye,
  • Şanlıurfa,
  • Elâzığ,

illerinde olanlara öncelik verildi.

Başvuru Şartları Nedir?

T.C. vatandaşı olan,

Adli Sicil ve Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmayan,

01.01.1985 ve sonrasında doğmuş olan,

En az 4 yıllık eğitim veren üniversitelere bağlı lisans bölümlerinden mezun olan, Yurt dışı üniversitelerden mezun olan adaylardan YÖK Denklik Belgesi istenmektedir.

Lisans eğitimlerine devam eden adaylarımızın Temmuz 2023 tarihine kadar mezuniyetlerini belgelemeleri beklenmektedir.

İyi derecede İngilizce bilen, İngilizce sınavları THY AO tarafından yapılacaktır.

Daha önce THY AO veya diğer kuruluşlardaki görevlerinden disiplinsizlik nedeniyle ayrılmamış olan,

Daha önce THY AO veya THY AO’nun iştirak şirketlerinden fesih yoluyla ayrılmamış olan,

2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'na göre depremden etkilenen iller olarak kabul edilen Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elâzığ illerinde kendisi ve/veya 1. dereceden yakını (anne, baba, kardeş eş ya da çocuk) “afetzede” olarak değerlendirilen adaylarımız sürece başvuru yapabilir. 

Başvuru Şekli ve Değerlendirme Süreçleri

Başvurular 24.04.2023 Pazartesi günü saat 23:55’e kadar alınacaktır. 

Değerlendirme süreçleri; ilan kriterlerine uyum kontrolü, online genel yetenek ve İngilizce sınavı, video mülakat, kişilik envanteri, belge kontrolü ve online İnsan Kaynakları mülakatı, yüz yüze birim ve İngilizce mülakatından oluşmaktadır. İhtiyaç duyulması halinde ek değerlendirme araçları uygulanabilir.

BAŞVURU EKRANI: https://careers.turkishairlines.com/acik-pozisyonlar/afetzede-adaylarimiza-yonelik-istihdam-ilani-tekyurek/e7c269f1-9742-42c3-a818-bbb056758acd

•Çalışma yeri İstanbul’dur.

•Çalışma düzeni; normal düzende çalışan birimlerimiz ofisten esnek saatler ile çalışmakta olup bazı birimlerimiz vardiyalı çalışmaktadır.

•Tüm değerlendirme süreçlerini başarıyla tamamlayan adaylarımızdan 0-6 yıl arasında tecrübeye sahip kişiler “Uzman Yardımcısı” unvanıyla, 6 yıl üzeri tecrübeye sahip olan kişiler ise “Uzman” unvanı ile istihdam edilecektir.

• Süreçler ve sosyal imkanlarla ilgili detaylı bilgi almak için kariyer sayfamıza  göz atabilirsiniz.

• Başvuru şartlarını taşıyan adaylarımız sürece devam edebilecektir. Bu nedenle ilan şartlarını sağladığınızı belgeleyebilmek için aşağıda yer alan bilgiler doğrultusunda E-Devlet üzerinden alacağınız güncel tarihli belgeleri başvuru sisteminde "Özgeçmiş Eklentileri" sekmesine tıklayarak PDF formatında yüklemeniz beklenmektedir. 

  • Not Dökümü Belgesini (Transkript), 
  • Adli Sicil ve Adli Sicil Arşiv Kaydı Belgesini (“Adli Sicil Sorgulama” ekranında kurum türü “Resmi” seçilmelidir.),
  • SGK Tescil ve Hizmet Dökümü Belgesini (“SGK” başlığı altındaki “SGK Tescil ve Hizmet Dökümü” kısmı seçilerek barkodlu belge oluşturulmalıdır.), 
  •  Tarihçeli Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesini,
  • Kendiniz ve Anne/Babanız üzerinden alacağınız Nüfus Kayıt Örneği Belgesini (Belge hazırlama ekranında Vukuatlı Belge türü “Evet” seçilmelidir.) sisteme yükleyebilirsiniz.

1. dereceden yakınında (anne, baba, kardeş eş ya da çocuk) can kaybı olan adaylarımızın belge kontrolü Nüfus Kayıt Örneği Belgesi üzerinden gerçekleştirilecektir. 

Maddi kaybı olan adaylarımızın belge kontrolü Tarihçeli Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi ve Türkiye Cumhuriyeti Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Hasar Tespit Sistemi üzerinden yapılacaktır.

YENİ İLANDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİR!

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Uçak İçi Eğlence | Uçuş Deneyimi | Türk Hava Yolları ®

THY Personel Alımı Başvuru Şartları Ne Olacak?

Türk Hava Yolları personel alımında adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, En az lise mezunu olmak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir adli suçu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacak.

Kabin Memuru Alımı Şartları Nedir?

En çok tercih edilen kadrodan olan Kabin Memuru alımı için adaylardan " 30 yaşından büyük olmamak, En az lise mezunu olmak, İngilizce biliyor olmak ( 3 Ay Ücretsiz eğitim verilecek ), 160 cm den kısa ve 180 cm den fazla boylu olmamak, Fiziki görünüşü düzgün olmak, THY sağlık şartlarını sağlıyor olmak" şartları aranacak.

Editör: TE Bilisim