Kamu da iş sahibi olmak isteyen adaylara müjde geldi. 2021 in şuan içinde bulunduğumuz temmuz ayında memur ve Personel olarak toplam 382 adet elaman alınacak. BU adayların en az ilk öğretim mezunu olması şartı koşulmaktadır. Adaylar başvuru yapmak için kpss puanı ile başvuru yapabilecekler kpss puanı olmayanlarda başvuru yapabilecek .Kpss ile ilgili bir zorunluluk yoktur.

Kpsspuani isteyen açık için taban puan en az 60 olarak belirlenmiştir. Başvuruların kabul edileceği toplantılara hızla başlanmış bulunmaktadır. Adaylar çok geç olmadan ilgili kurum ve kuruluşlara gerekli resmi evraklarla başvurularını yapmak zorundadırlar.

Kimler Başvuru Yapabilecek Şartlar Tam Olarak Nelerdir?

  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına sahip olmak
  2. Kamunun vermiş olduğu haklardan muaf olmamak
  3. Hapis cezası ile yargılanmış olmamak
  4. Erkek adaylar askerliğini yapmış,yaşı gelmemiş, muaf tutulan veyahut da erteleme yapabilecek kişiler başvuru yapmalıdır.
  5. Görevlerini yerine getiremeyecek bir engellinin yani akıl hastalığının bulunmaması şartı vardır.
  6. Açık olan pozisyonlarda yayınlanan şartları taşıyor olmak
  7. Yapılacak olan araştırmalar neticesin de göreve başlamasıyla alakalı bir durum veyahutsıkıntısının olmaması gerekiyor.

Bu şartları eksiksiz bir şekilde yerine getiren ve getirmesine engel olan bir sorunu olmayan vatandaşlar kısa süre içerisinde başvurularını tamamlamalıdırlar. Kamu da ki kurum ve ya kuruluşlar memur ve Personel seçimi yapacakları sırada bu yukarıda ki saydığımız maddelerden 1 adeti bile karşılamayan vatandaşları kesinlikle kabul etmeyecektir.

Hangi Bölümlere Alımlar Yapılacak ?

Editör: TE Bilisim