TEİAŞ geçtiğimiz günlerde yayımlamış olduğu ilanında bünyesindeki eksikliği karşılamak amaçlı memur personel alımı yapacağını belirtmişti. Yayımlanan ilana göre Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü taşra ve merkez teşkilatına istihdam edilmek üzere Hukuk Müşavirliği ve Avukatlık Sınav ve Atama Yönetmeliği hükümlerince 3 Kişilik boş pozisyon ile Avukat alacak. Buna göre TEİAŞ Merkez Teşkilatı Hukuk Müşavirliğine 2 Avukat ve Taşra Teşkilatı olan 22. Bölge Müdürlüğü ( Kastamonu ) 1 Avukat alacak.

Adayların söz konusu olan Avukat ilanına başvuru yapabilmeleri için başvuru şartlarını taşımaları zorunludur. Eğer başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılır ise adayların atama işlemleri iptal edilecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü bünyesine alımını yapacağı avukat pozisyonu için adaylardan, 18 Yaşını tamamlamış olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi bulunmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak şartları ve Özel nitelikler aranmaktadır.

Adaylardan Özel olarak, 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak, Hukuk fakültesi veya buna denkliği olan ve YÖK tarafından onaylanmış yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, Staj süresi hariç olmak üzere en az 1 yıl süre filen avukatlık yapmış olmak ve Merkez Teşkilatına yapılacak 2 kişilik atama için Yabancı Dil Sınavından en az C seviyesine İngilizce dilinde puan almış olmak nitelikleri aranmaktadır.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

Duyuru Nisan ayının başında yapılmış olup adaylar için başvuru süreci bugün ( 09 Nisan 2018 ) başladı! Buna göre başvurular en geç 18 Nisan 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvuru yapacak adaylar başvurularını Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü İnsan kaynakları Dairesinden veya TEİAŞ resmi internet sayfası olan www.teias.gov.tr internet adresinden temin edilecek başvuru formu ile birlikte ve istenilen belgeler ile birlikte TEİAŞ İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına şahsen veya posta yolu ile yapılacaktır. İlanın tam metnin incelemek için Buraya Tıklayınız.