Devlet Personel Başkanlığı tarafından 07 Aralık 2017 tarihli yayımlanan ilanlar arasında yer almak olan TCDD bünyesindeki personel eksikliği için 295 personel alımı yapacak. Başvuru yapacak adaylar en az lise mezunu olmak zorundadırlar. Buna göre TCDD farklı bölgelerden Belirsiz Süreli ( Daimi ) olarak çalışacak iş sözleşmeli ile bünyesine 295 kişilik kadro ile alım yapacak.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

TCDD bünyesine toplamda 295 işçi personel alımı yapacağını belirtti. Bu yönde TCDD 50 Mühendis, 117 Tren Teşkil işçisi, 128 Mekanik Vasıta Tesis Cihaz ve Vinç Operatörlüğü, kadrolarında alım gerçekleştirecek.

Duyuru Devlet personel Başkanlığı tarafından yapılmış olup, Başvuru işlemleri ve diğer işlemler Türkiye İş Kurumu tarafından yapılacaktır. Buna göre ilan Türkiye İş Kurumunda 12 Aralık 2017 tarihinde yayımlanacak ve adaylar ilan yayımlandıktan sonra en geç 10 gün içerisinde yani en geç 21 Aralık 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri şarttır. Başvuru bilgileri ve diğer hususlar hakkında bilgiyi ilan yayımlandıktan sonra TCDD resmi internet syfasından ulaşabilecekniz.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR:

TCDD alımını yapacağı 295 kişilik kaddor ile adaylardan en az lise veya dengi okul mezunu olmaları şartı arayacaktır. Bunun dışında aranan özel şartlar şöyledir;

Mühendis İşçiliği: İlgili Mühendlik bölümlerinden mezun olmuş olmak. Alım yapılacak Mühendislik kadroları ise, Harita Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Elektrik, Elektrik-Elektronik Mühendisi alanlarında 50 kişi alınacaktır.

Mekanik Vasıta Tesis Cihaz ve Vinç Operatörlüğü: Meslek Liselerinin Raylı Sistemler, Elektrik Elektronik Raylı Sistemler, İnşaat Raylı Sistemler, Makine Raylı Sistemler  ve Mekatronik alanlarından mezun olunması gerekmektedir. Buna göre toplamda 128 Mekanik Vasıta Tesis Cihaz ve Vinç Operatörü alınacaktır.

Tren Teşkil işçisi: Bu kadroya başvuru yapacak adaylar, Meslek Lisesinde Raylı Sistemler İşletme Raylı Sistemler, Elektrik Elektronik Raylı Sistemler, İnşaat Raylı Sistemler, Makine Raylı Sistemler ve Mekatronik bölümlerinden mezun olmaları şarttır. Buna göre 117 Tren Teşkil işçisi alınacaktır.

Adaylar ilanın tam metnini inceleyerek daha detaylı bilgi sahibi olabilirler. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim