Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu Denetçiliği Kurumu Şoför alımı ilan yayımlamıştı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Şoför alımı ilanına göre Kamu Denetçiliği Kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Lise mezunu adaylar içerisinden Şoför alımı yapacak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu Denetçiliği Kurumu Şoför alımı başvuruları 11 Kasım 2020 tarihi itibari ile başlamıştı. Adaylar başvuru için için verilen 15 günlük sürenin sonuna geldik. Başvurular en geç 26 kasım 2002 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereklidir. Adaylar başvurularını sadece İnternet ortamında www.ombudsman.gov.tr de yer alan yerleştirme başvuru linkinden (e-Devlet aracılığı ile) istenen belgeleri sisteme yükleyerek alınacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan genel olarak 65 7Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise mezuniyet, KPSS, Sürücü belgesig gibi nitelikler talep edilecek. Bu yönde;

  • Lise dengi okul mezunu olmak,
  • En az D sınıfı (önceki sınıflandırmaya göre E sınıfı) sürücü belgesine 3 yıldan fazla süredir sahip olmak,
  • En az 3 yıl makam şoförü veya şoför olarak çalışmış olmak,
  • Başvuru tarihinin son günü itibariyle 35 yaşından gün almamış olmak,
  • Ehliyetine herhangi bir sebeple el koyulmamış, alkol veya uyuşturucu kullanımı nedeniyle işlem yapılmamış olmak,
  • Psikoteknik değerlendirme belgesine sahip olmak,
  • SRC 2 belgesine sahip olmak
  • 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP94 puan türünden en az 50 veya 60 puan almış olmak,

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLACAK!

Kamu Personeli alımları için değerlendirmeler KPSS puanına göre yapılacak. Adaylar başvuru sonrası KPSS sıralamsı ile değerlendirmeye katılacaklar. en yüksek puana sahip olan adaylar alınacaktır. 

Sözleşme imzalamaya hak kazanan asil adayların ve belirlenecek sayıda yedek adayın listesi, Kurumumuz www.ombudsman.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden ilan edilecek olup adaylara ayrıca posta yoluyla tebligat yapılmayacaktır.

Editör: TE Bilisim