Kamu Denetçiliği Kurumu personel alımı ilanı yayımladı. Kamu Denetçiliği Kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 5 kişilik boş kadro ile şoför alımı yapacağını bildirdi. Yayımlanmış olan ilana göre alımlar lise mezunu adaylar içerisinden yapılacak. Aynı zamanda KPSS puanı ile personel alımı yapılacak olup başvuru şartları ve ilan hakkın da detaylar şöyledir.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Kamu Denetçiliği Kurumu 5 kişili Şoför alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Öte yandan, Erkak adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir kurum veya kuruluşta sözleşmeli olarak çalışıyor olmamak, Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak şartları aranacak.

Şoför Alımı Özel Başvuru Şartları:

a) Lise dengi okul mezunu olmak,

b) En az D sınıfı (önceki sınıflandırmaya göre E sınıfı) sürücü belgesine 3 yıldan fazla süredir sahip olmak,

c) En az 3 yıl makam şoförü veya şoför olarak çalışmış olmak,

d) Başvuru tarihinin son günü itibariyle 35 yaşından gün almamış olmak,

e) Ehliyetine herhangi bir sebeple el koyulmamış, alkol veya uyuşturucu kullanımı nedeniyle işlem yapılmamış olmak,

f) Psikoteknik değerlendirme belgesine sahip olmak,

g) SRC 2 belgesine sahip olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Kamu Denetçiliği Kurumu Şoför alımı başvuruları ilanın yayım tarihi olan 11 Kasım 2020 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 15 gün sürecektir. Bu yönde adaylar başvurularını 26 Kasım 2020 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar. Başvurular Kurumun resmi internet adresi olan http://www.ombudsman.gov.tr de yer alan yerleştirme başvuru linkinden (e-Devlet aracılığı ile) istenen belgeleri sisteme yükleyerek alınacaktır.

İLANIN TAM METNİ