TBMM başkanlığı memur kadrosunda açık olduğu bu boş pozisyonlar için uygun adayların gerekli olduğunu açıkladı. 35 adet memur alımı yapacak olan TBMM başkanlığının başvuru yapacak olan adayların eğitimlerinin en az lise mezunu olması koşulmaktadır. Ayrıca adaylardan kesinlikle KPSS 60 puanı ve üstü bir puanla başvurularını yapmaları şartı da aranmaktadır.

Bu alımlara başvuru yapacak ki kişilerin bir kaçı kreşler de istihdam edilecekken ,birazı gündüz bakım evinde ve bir kaçı da TBMM nin idari teşkilatın da görevlendirilecek olan memurlar olacaklardır.En az lise mezunu olan adaylar ise işe ya psikolog ve ya Anaokulunda görevli olacak öğretmen veyahut dabakıcı anne olarak görev alaraktan atamaları sağlanacaktır.

Şartları Sağlayan Adaylar Ne Zaman Başvuru Yapabilirler?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı 35 adet almaya karar verdikleri memurların gerekli şartları sağlamaları durumun da gerekli olan evraklarla birlikte başvurularını 16 temmuza kadar yapmaları gerektiğini duyurmuştu. 16 temmuz sonrası maalesef başvurularınız kabul edilmeyecektir.

Bu Başvurular elektronik olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinin resmi sayfasından Başvurular kısmına girilerek yapılmalıdır. Bizzat yapılmak istenilen başvurular red edilecek . Aynı şekilde deTBMM başkanlığına postalama yoluyla evrak veya başvuru formu yollamamalısınız o Başvurular kabul edilmeyecektir.

https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi bu linki kullanarak başvuru ekranını görüntüleyebilir ve eğer şartlara uygunsa başvurunuzu yapabilirsiniz.

Başvuru Yapmak İçin Detaylı Olarak İstenilen , Beklenen Şartlar Nelerdir?

  1. Tabi ki Türkiye vatandaşlığına sahip olmak gerekmektedir.
  2. Kamunun haklarından herhangi bir koşulda ötürü mahrum olmamak
  3. Erkekler askerliğini yapmış ya da daha yaşı gelmemiş olmak ya da erteleye bilecek olması şartıyla başvuru yapabilir
  4. Herhangi bir suçtan ötürü hapis cezası almamış olmak
  5. Verilecek olan görevin devamlılığını tehlike atacak yapamayacak olmasını sağlayan herhangi bir akıl hastalığının bulunmuyor olması gerekiyor
  6. İlanları gibi KPSS şartını ve eğitim durumunu karşılıyor olmak

Eğer bu şartlarda herhangi bir eksiğimiz yoksa ya da eksiğiniz var ama 1 kaç gün içerinde hal olacak bir şey ise 16 temmuza kadar bu ilana başvuru yapabilirsiniz.