Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı hakkında açıklama yaptı. 2021 yılı Kapsamında tarım Bakanlığına bağlı olan OGM 2083 işçi alımından sonra Bakan Bekir Pakdemirli'den gelen yeni bir açıklamaya göre 100 kişilik boş kadro ile yeni personel alımı yapılacağını duyurdu. Alımlar Proje kapsamında Azerbaycan'da görevlendirmek üzere alınacak.

100 PERSONEL İSTİHDAM AÇIKLAMASI:

Bakan Pakdemirli Azerbaycan'da açacakları birime Proje kapsamında yeni personel alımları yapılacağını bildirdi. Bu kapsamda TRT Habere konuşan Pakdemirli 100 Personel Alımı hakkında detayları aktardı. Cumhurbaşkanımızın Azerbaycan ziyaretinde tarımsal olarakta yeni adımlar atıldı. özellikle Ermenistan işgalinden kurtulan karabağdaki potansiyel ortam projelerle değerlendirilecek.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından Yapılan açıklama ise,

"Azerbaycanlı kardeşlerimize bu bilgimizi görgümüzü bunlara iletip onlarıda bizlerle aynı seviyeye getirmek ana amacımız ve ana gayretimiz olacak. Şu anda biz beş tane anlaşmayı da hazır hale getirdik. Bu anlaşmalar tohumculuk, balıkçılık, gıda güvenliği, veterinerlik ve bitki karantina alanlarında anlaşmalar hazırlandı. Seralarımız var açılışa hazır, Gence de gençlerimize tarımla ilgili eğitimlerimizi verdik, Karabağ'da kaliteli üretim için 5000 doz sperma, 1 adet anaazot tankı, 19 tane teknisyen termosibe ettik ve işte hayvancılık sanayi bölgesi çalışmalarına başladık" dedi.

Ayrıca resmi Twitter heesabı üzerinden de açıklama yaptı.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Tarım ve orman Bakanı tarafından yapıklamaya göre ileride sayının artması ön görülerek şimdilik proje kapsamında sadece,

  • 25 Veteriner,
  • 75Ziraat Mühendisi,

BAŞVURULAR İŞKUR ÜZERİNDEN YAPILACAK!

Yapılan açıklmaya göre 100 kişilik personel alımı başvuruları sadece Türkiye İş Kurumu üzerinden yapılacak. Bakan ilanın hazırlıklarına başladıklarıını ve önümüzdeki günlerde yayımlanacağını bildirdi.

İLAN YAYIMLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK KATILABİLİRSİNİZ.