Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü  30 Ocak 2017 tarihli bir resmi bildiri yayımladı. Bildiri Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapıldı. Yapılan duyuruda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü  bünyesinde bulunan personel ihtiyacı için İstanbul ilindeki farklı çalışma bölümlerine toplamda 14 kişilik kadro ile Tekniker alımı gerçekleştirecek. Alınacak teknikerler, SULTANBEYLİ, ESENLER, ARNAVUTKÖY, BAŞAKŞEHİR, ÇEKMEKÖY, ESENYURT, SANCAKTEPE, SULTANGAZİ, BAHÇELİEVLER, KARTAL, KÜÇÜKÇEKMECE, PENDİK ve SİLİVRİ Tapu Genel Müdürlüklerine alınacak. Her bölge için 1 er adet alınırken sadece Esenyurt Tapu Müdürlüğüne 2 tekniker alınacak. Adaylardan aşağıdaki şartlar aranacak olup, başvuru şartlarını taşıyan adaylar 06 Şubat 2017 tarihi ile 10 Şubat 2017 tarihleri arasında başvurularını yapmaları gerekmektedir. 

Adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans Mezunları için KPSSP3 ve Önlisans Mezunları için KPSSP93 puan türünlen B grubu en az 70 puan almış olmak, İki (2) yıllık Meslek Yüksek Okullarının Tapu Kadastro/Tapu ve Kadastro Bölümünden mezun olmak.  ve Başvuracak adayların durumunun; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesinin “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” hükmüne uygun olması şartları aranacaktır. Adayların bu şartları taşımaları halinde başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Alımlar İstanbul ili Taşra teşkilatında yapılacaktır. 

Başvurular, Tapu ve Kadastro Müdürlüklerine yapılacak olup son başvuru tarihi itibari ile saat 17:00 a kadar yapılması gerekmektedir. Müracatlar şahsen yapılacak olup posta yolu ile yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır. Ayrıca adaylar sadece bir ünvana başvuru yapmaları şattır. bir ünvan dışında yapılan 2. başvuru geçersiz sayılacak hatta adayların diğer başvurıda geçersiz sayılacaktır. İlanın Tam Metni İçin Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim