Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımı duyurusu yayımladı. Yapılan duyuruya göre Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan personel eksikliğini tamamlamak adına toplamda 54 kişilk boş kadro ile Sözleşmeli Personel alımı gerçekleştirecek. Alımlar Merkez teşkilatında farklı illerde yapılacak. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü alım tablosuna göre 40 kişi Büro Personeli ve 14 kişi Tekniker kadrosuna alım yapacak. Alım başvuruları 06 Şubat 2017 tarihinde başlayacak. Yani başvurular başladı ve en geç 10 Şubat 2017 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Ayrıca adaylardan B Grubu Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak. KPSS puan sırasına göre yapılacaktır. 

Alınacak sözleşmeli personel adaylarından, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, 2016 yılında ÖSYM tarafından düzenlenmiş olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmak, Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmak, Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türünden puan almış olmak, Başvuracak adayların durumunun; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesinin “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” hükmüne uygun olması şartları aranacaktır.  Ayrıca özel şart olarak Büro Personellerinden,Dört (4) yıllık Yüksek Okullarının Tapu Kadastro bölümünden veya iki (2) yıllık Meslek Yüksek Okullarının Tapu Kadastro/Tapu ve Kadastro Bölümünden mezun olmak ve Tekniker adayları için,  İki (2) yıllık Meslek Yüksek Okullarının Tapu Kadastro/Tapu ve Kadastro Bölümünden mezun olmak şartları aranmaktadır. 

Başvurular son başvuru tarihine kadar saat 17:00 a kadar kadar (www.tkgm.gov.tr) adresinden temin edilerek doldurulacak olan “Sözleşmeli Personel (4/B) Başvuru Talep Formu” ve bu formda belirtilen belgeler ibraz edilmek suretiyle şahsen yapılacaktır. (Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.) Ayrıca adaylardan başvuru sırasında, Sözleşmeli Personel (4/B) Başvuru Talep Formu, Diploma veya Mezuniet belgesi fotokopisi, Nüfus cüzdanı fotokopisi, KPSS yerleştirme sonuç belgesi İnternet çıktısı belgeleri istenecektir. İlanın tam metni için Buraya Tıklayabilirsiniz.
Editör: TE Bilisim