Sosyal Güvenlik Kurumu personel alımı için geçtiğimiz gülerde ilan yayımlamıştı. Yayımlanan ilana göre SGK Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Dairesi Başkanlığına sözleşmeli personel alımı yapılacak. Bu kapsamda SGK proje kapsamında personel alımı başvuruları yayım tarihi ile başlamıştı ve artık sona eriyor. Peki başvuru yapmış olan adayların bilmesi gerekenler nelerdir? Değerlendirmeler nasıl yapılacak?

11 PERSONEL ALIMI YAPILACAK!

SGK KPSS siz Personel Alımı için farklı kadrolarda 11 kişilik kadro ile personel alımı yapacağını bildirdi. Buna göre alımlar,

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını en geç 18 Haziran 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını posta yolu ile gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

DEĞERLENDİRMELER NASIL OLACAK?

Değerlendirmenin ilk aşamasında adayların istenilen belgeleri eksiksiz ve zamanında teslim edip etmedikleri kontrol edilecektir. Bu aşamada istenilen belgeleri eksik gönderen veya belgeleri aşağıda belirtilen son başvuru tarihinden sonra teslim eden adaylar elenecektir. Posta ile yapılan başvurularda postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

İkinci aşamada adaylarda aranan asgari nitelikler ve tercih nedeni olan nitelikler, adayların özgeçmişleri ve başvuruda sunulan belgeler üzerinden değerlendirilecektir. Bu değerlendirmede ücretli ve ücretsiz stajlar iş deneyimi olarak sayılmayacaktır. Genel nitelikler veya mesleki deneyim ve nitelikler için yukarıda belirtilen asgari koşulları sağlayamayan adaylar elenecektir. Asgari koşulları sağlayan adaylar 70 (yetmiş) puan almış olacaktır. Asgari koşulları sağlayan adaylara yönelik değerlendirmede, tercih nedeni olan niteliklere ilişkin her bir kriter kendi içinde puanlanarak adaylar toplam 30 (otuz) tam puan üzerinden değerlendirilecek ve adayın ön değerlendirme aşamasındaki notu elde edilecektir.

Ön değerlendirmenin sonucunda, puan sıralaması göz önünde bulundurularak her pozisyon için aşağıda belirtilen sayıda aday mülakata çağrılacaktır. Listede yer alan sonuncu sıradaki aday ile aynı puana sahip olan adaylar da kontenjan sınırına bakılmaksızın mülakat listesine dahil edileceklerdir. Mülakat listesi pozisyon bazında ilan edilecek olup, üst sıradaki tercihinden listeye giren bir aday diğer tercihlerinde yeterli puan almış olsa dahi ilgili pozisyonun mülakat listesine dahil edilmeyecektir. Örneğin 1.tercihinde Kıdemli Muhasebeci ve 2. tercihinde İhale Uzmanı olarak başvuran ve 2 pozisyon için de yeterli puanı alan aday, sadece ilk tercihi olan Kıdemli Muhasebeci pozisyonu için mülakat listesine dahil edilecektir. İhale Uzmanı pozisyonu için mülakat listesine dahil edilmeyecektir.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

SGK personel alımı için başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında herhangi bir bilgi paylaşmadı. Ancak yapılan açıklamaya göre, Sözlü sınav ANKARA’ da yapılacaktır. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi ile sınavların yapılacağı yer ve tarihler www.sgk.gov.tr adresinde ilan edilecek olup adaylara ayrıca bir bildirimde bulunulmayacaktır denildi.