Sosyal Güvenlik Kurumu Konya İl Müdürlüğüne eski hükümlü ile engelli memur alımı ilanı açıklandı. Açıklanan personel alımına başvurular 19 Ağustos tarihi itibari ile başvuru yapılabilecek.

4857 sayılı iş kanunu kapsamındaki işçi alımı için resmi gazetede açıklanan eski hükümlü ile terörle mücadele kapsamında yaralananlar işçi olarak alınması hakkındaki yönetmelik kapsamındaki meslek kollarında 4 kişi olmak üzere sürekli işçi alınacak. Başvuruda istenilecek olan şartlar ise şu şekilde olacak.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların T.C. vatandaşı olmaları (2527 sayılı kanunda sayılan vatandaşlar hariç) yaş şartında 18 yaşını tamamlamış olmaları, affa uğramış olsalar bile anayasal düzene karşı işlenen suçlardan, devlet güvenliğine karşı işlenen suçlardan, hırsızlık, dolandırıcılık, zimmet, casusluk, ihaleye fesat karıştırmak, sahtecilik güveni kötüye kullanmak, kaçakçılık suçlarından mahkum olmamaları istenilmektedir. Adayların belirtilen özel kanunlardaki şartları taşımaları, kamu haklarından mahrum olmamaları, askerlik ile ilişiği bulunmaması gerekli olacaktır. İstenilen eğitim şartlarını taşımaları, herhangi bir kurumdan emekli aylığı ve malul aylığı almıyor olmaları gerekli olacaktır. Eski hükümlü kadrosunda başvuru yapacak olan adayların durumlarını belgelendirmeleri gerekli olacaktır. Engelli kadrosundaki alımlarda ise sağlık raporu ile belgelendirmeleri gerekli olacaktır. Başvuruda ikamet şartına göre Konya ilinde ikamet ediyor olmak gerekecektir.

BAŞVURU TARİHLERİ;

Başvurular 19 Ağustos tarihinden itibaren İŞKUR'un resmi internet sitesi üzerinden online olarak alınmaya başlanacaktır. Başvuru son günü ise 23 Ağustos tarihinde bitecektir. Adaylar daha sonra ise Kura töreninde alınacak personel sayının dört katı kadar sözlü sınava tabi tutulacak. Kura töreni 4 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. Sözlü sınavda en az 70 ve üzeri puan almak gerekli olacak.

İlan detayları için tıklayın

Editör: TE Bilisim