Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere yeni personel alımı ilanı yayımladı. Sosyal Güvenlik Kurumu Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Kayut Dışı istihdam Mücadele Daire Başkanlığı bünyesinde görevlendirmek üzere 8 fakrlı kadro ile 11 Personel Alımı yapılacak. Alılar Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen “Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Projesi” bünyesinde, Destek Ekibinde görevlendirilmek üzere proje süresince tam/yarı zamanlı sözleşmeli personel pozisyonunda yapılacak.

Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Projesi Nedir?

Proje, kadın girişimciliğinin teşviki ve kadın işçilerin istihdam edilebilirliklerinin geliştirilerek kadınların işgücüne katılımını ve kayıtlı istihdamını artırmayı amaçlamaktadır. Bu çerçevede kadın girişimcilere ait mikro ölçekli ve genç işletmelerde ilave olarak istihdam edilecek kadın işçi için işverenlere mali destek sağlanacaktır.

Hangi Kadrolarda Personel Alımı Yapılacak?

SGK yayımladığı ilanda 8 farklı kadro ile personel alımı yapacağını duyurmuştu. Bu kapsamda Alımlar toplamda 11 kişilik kadro ile,

Kimler Başvuru Yapabilecek?

SGK proje kapsamında alımını yapacağı 11 adaydan genel olarak, 

  • Arşiv araştırması açısından engeli bulunmamak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini tamamlamış veya askerlikten muaf olmak,
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı ve/veya engeli bulunmamak,
  • Yurt içi/yurt dışı seyahat engeli bulunmamak,
  • SGK’nın daha önce yürütmüş olduğu projelerde çalışıp işten çıkarılmamış olmak,

KPSS Şartı Yok!

SGK yayımladığı ilanda adaylardan KPSS aramayacağını bildirdi. Alımlar Proje kapsamında yapılacak olup tamamen adayarın tecrübesine ve nitleiklerine bakılarak alım yapılacak. KPSS siz Personel Alımı için her kadronun niteliği farklıdır.

Özel Başvuru Şartları:

İlgili kadrolara başvuru yapacak adaylar öncelikle, Üniversitelerin Dört yıllık eğitim veren bölümlerinden mezun olmuş olmaları gereklidir. Bilgisayar okuryazarlığı (MS Office…vb.) olmak, Yazılı ve sözlü olarak çok iyi derecede İngilizce ve Türkçe bilmek, ve deneyim ssahibi olmak gereklidir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

SGK Proje kapsamında personel alımı için başvurular ilanın yayım tarihi olan 18 Mayıs 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 18 Haziran 2021 tarihine kadar yapılacaktır. Adaylar başvurularını sadece posta yolu ile yapmaları gereklidir. Bu kapsamda,

Birden fazla pozisyona başvurmak isteyen adaylar, her pozisyona ayrı başvuru yapacaktır. En fazla üç adet pozisyona başvuru yapılabilecektir. Tüm başvurular tek bir zarf ile yapılacak olup zarfın üzerinde pozisyonların tercih önceliği belirtilecektir. Üçten fazla pozisyona başvuru yapan adayların ilk üç tercihleri dikkate alınacaktır. Örneğin aday Ankara Kıdemli Muhasebeci, Ankara İhale Uzmanı ve Ankara Merkez Proje Asistanı pozisyonlarına başvuru yaptığında başvuru hakkı dolacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim