Türkiye genelinde şeker fabrikalarına 306 işçi alımı, personel alım ilanları açıklandı!

Eğitim düzeyine lise, Önlisans ve Lisans mezunu adaylara yönelik olarak fabrikaların ihtiyaç bulunan kadrolarında çok sayıda personel alımı gerçekleştirilecek. İşçi alımı başvuru yapacak adaylar için şeker fabrikalarının istihdam edeceği farklı pozisyonlardaki alımların detayları beli oldu.  Hangi kadrolarda alım yapılacak ve hangi illerde gerçekleştirilecek? Tüm bu soruların cevaplarını adaylara yönelik olarak aktarıyoruz.

LİSE MEZUNU İŞÇİ ALIMI KADRO DAĞILIMI;

Eğitim düzeninde lise mezunu adayların başvuru yapabileceği 227 kadro bulunuyor. Meslek liselerinin Mekatronik Endüstriyel kontrol, makine bakım onarım, endüstriyel bakım onarım, mekanik liselerinden başvuru diğer meslek liselerine göre daha fazla olacak. Bu kadroda toplam 205 kişi istihdam edilecek. Kimya laboratuvarı gıda kalite kontrol ve proses meslek Lisesi mezunları arasından 2 kişi. Tesisat teknolojisi ve iklimlendirme ısıtma doğalgaz tesisatçı ısı tesisat sistemleri ısıtma ve sıhhi tesisat Yapı tesisat sistemleri birimlerinde mezun olanlara yönelik olarak 18 kişi. Yapı iç mekan dekorasyon yapı dekorasyon betonarme Yapı Sistemleri mezunlarının alınacak. Lise mezunlarının alımı yapılacağı iller Yozgat 16 kişi, Uşak 25 kişi, Ereğli 24 kişi, Burdur 60 kişi, Ankara 27 kişi, Ağrı 16, Malatya 7, Susurluk 2 olmak üzere kadrolar açıklanmıştır.

ÖNLİSANS MEZUNU KADRO VE HANGİ İLLERDE ALINACAK?

2 yıllık meslek yüksek okulu işçi alımı ilanlarında en fazla ayrılan kadro 45 kişi olacka. Kontrol sistemleri, teknolojisi endüstri otomasyon teknolojisi makine bakım onarım, kontrol sistemleri Kontrol ve otomasyon teknolojisi, makine teknisyenliği bölümü mezunları arasından gerçekleştirilecek olan makine bakım onarım teknikeri alımı bulunuyor. İnşaat teknikeri kadrosunda bir kişi, endüstriyel otomasyon teknikeri kadrosuna 1 kişi, kimya teknikeri kadrosunda 18 kişi, döküm teknikeri kadrosunda 3 olmak üzere Şeker fabrikalarının bulunduğu pek çok ilde toplam 70 tane meslek yüksekokulu mezunu alımı gerçekleştirilecektir.

Lisans mezunu işçi alımlarında sadece bir kadro var;

Ziraat mühendisi alımı Burdur, Ereğli, Eskişehir, Yozgat şeker fabrikasında Toplam 9 kişi istihdam edilecek. Ziraat Mühendisi alımlarında toprak bilimi ve bitki besleme,  tarımsal yapılar ve sulama, tarla bitkiler, bitki koruma, bahçe bitkileri, tarım makineleri ve teknoloji mühendisliği bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir.

İlan detayları için tıklayın

İLANLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bilindiği gibi ilanlar günlerde aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Personel ilanları bölümünde açıklandı. Genel ve özel şartlarının açıklaması için İŞKUR resmi internet sitesinden 2 Temmuz tarihi itibariyle başvurular alınmaya başlıyor.

ŞEKER FABRİKASI İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

İŞKUR e-şube portalı üzerinden ilan arama bölümüne iş yeri ünvanını yazarak arama yapabilir ve başvuru yapacağınız kadroya tıklayarak gerekli olan adımları son başvuru tarihinden önce tamamlayabilrisiniz.

İŞİN OLSA