Sahil Güvenlik Komutanlığı geçtiğimiz günlerde bünyesinde bulunan personel eksikliğini karşılamak üzere farklı kadrolarda ve niteliklerde toplamda 38 kişilik boş kadro için personel alım ilanı yayımlamıştı. Adaylar için başvuru ekranı bugün açıldı ve işin olsa ekibi olarak sizlere alım yapılacak pozisyonlar ve başvuru şartları hakkında genel bilgiler vereceğiz. Ayrıca bu haberimizde, kadro Dağılımı, Başvuru Koşulları ve Başvuru tarihleri bilgileri ile başvurularınıza başlayabileceksiniz.

HANGİ KADROLAR İÇİN PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

Sahil Güvenlik Komutanlığı lise ve ön lisans mezunu farklı kadrolarda ve niteliklerde toplamda 38 kişilik boş kadro için personel alımı yapacağını belirterek boş pozisyonları açıkladı.

Bu kapsamda Lise Mezunu, 1 Destek Personeli (Garson), 13 Destek Personeli (Hizmetli), 1 Destek Personeli (Boyacı/ Badanacı), 1 Teknisyen (Sıhhi Tesisat), 2 Teknisyen (Elektronik), 2 Teknisyen (Motor), 2 Teknisyen (Elektrik), 1 Teknisyen (Bilgisayar/ Veri Bankası), 2 Büro Personeli ve 1 Büro Personeli (Ambar) olmak üzere 21 personel alacak.

Ön Lisans Mezunu kadro dağılımı ise, 1 Tekniker (Video Montaj), 2 Tekniker (İnşaat), 2 Tekniker (Harita Kadastro), 3 Tekniker (Bilgisayar Teknikeri), 2 Tekniker (Elektrik Teknikeri), 1 Büro Personeli (Mali İşler) ve 1 Büro Personeli (Dava Takip) olmak üzere Ön Lisans mezunu 17 personel alacak.

Ayrıca alımlar. İstanbul, İzmir, Marmaris, Ankara, Antalya, Samsun, Mersin, Trabzon, illeri için geçerlidir.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı alımını yapacağı, Destek Personel, Büro Personeli, Tekniker ve teknisyen kadroları için adaylardan, Alım yapılacak pozisyona göre belirtilen lise ve Ön lisans programlarından mezun olmuş olmak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki belirtilen başvuru şartlarını taşımak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94 ve Ön Lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Daha önceden sözleşmeli personel statüsünde çalışanlar için, başvuru yapacağı tarih itibariyle sözleşme fesih tarihinin üzerinden en az bir yıl geçmiş olmak, Erkek adaylar için askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak gibi nitelikler aranmaktadır.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Söz konusu ilan 29 Mart 2019 tarihinde yayımlanmış olup adaylar en geç 12 Nisan 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bu kapsamda adaylar başvurularına Bugün 14:00 itibari ile başladı ve son başvuru günü en geç 11:00 a kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular sadece https://www.turkiye.gov.tr/sahil-guvenlik-komutanligi-is-basvurusu internet adresi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Başvuru sonuçları adaylara www.sg.gov.tr adresi üzerinden ilan edilecektir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim