Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni açılacak hastanelere personel alım müjdesini verdi

Bakan Koca bilim kurulu toplantısı sonrasında alınan kararları basın mensuplarına aktardı. Basın mensuplarının sorularına bir tanesi de yine açılacak hastaneleri personel alımı konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kartal Araştırma Hastanesi açılışında hastanelerin sağlık personeli kadrolarının artırılacağı yönündeki açıklamalara değinilerek yeni hastanede personel alımı yapılacak mı sorusu gündeme geldi. Bakan koca pandemi döneminde yer yer alımların yapıldığını ifade etti.  

HANGİ İLLERDE ALIM YAPILACAK?

Önümüzdeki dönemde yeni açılacak olan hastanelerden Konya Şehir Hastanesi, İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Seyrantepe Hastanesi gibi Türkiye'nin değişik yerlerindeki yeni açılacak hastaneler için yeni personel alımları yapılacaktır. denildi. Konya, İstanbul başta olmak üzere bir çok ilde istihdamlar gerçekleştirilecek. Sağlık Bakanı Fahrettin kocanın müjdesini verdiği personel alımları hangi kadroda yapılacak ve ilanlar ne zaman açıklanacak bu soru cevabı çok merak eden konular arasında yer alıyor . 

HANGİ KADROLARDA VE İLANLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bu hastanelerin sağlık kablolarından hemşire, teknisyen, sağlık memuru, doktor, Fizyoterapist, sağlık kadrosunda personel alımı gerçekleştirecek. Bu alımında KPSS puan türünden  merkezi yerleştirme ile gerçekleştirilmesi bekleniyor. İşçi alımlarında ise Türkiye İş Kurumu üzerinden yapılması bekleniyor. İşçi alımlarında herhangi bir KPSS şartı aranmayacak. Adayların 35 yaş şartını taşımaları gerekli olacak. Ayrıca diğer alımlarda olduğu gibi ikamet şartlara sahip olmaları istenebilecek. Bakan Koca Şehir Hastaneleri'nin ve pandemi hastanelerinin açılışını ardından ihtiyaç bulunan kadrolarındaki personel alımı ilanlarının yapılması bekleniyor. Bu konuda yeni gelişme olduğunda İşin olsa Sitesi üzerinden anında öğrenmek için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

HANGİ KADROLARDA İLAN BEKLEMEKTESİNİZ? YORUM OLARAK PAYLAŞABİLİRSİNİZ.