Sağlık Bakanı Fahrettin koca bilim kurulu toplantısı sonrasında bazı açıklamalar yaptı.  Açıklamalardan en önemli başlıklar 65 yaş üstü vatandaşlara memleketine gitmeleri için şehirler arası yolculuk izni verilecek.  Coronavirüs ikinci dalgasını beklemediklerini ifade etti. Hayat eve sığar uygulaması üzerinden HES kodu oluşturularak şehirler arası yolculuk esnasında hes kodu kullanılacak ve yolcunun temas ettiği kişilerde coronavirüs olması durumunda yolcuya ulaşılarak filyasyon uygulaması sağlanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bilim kurulu toplantısı sonrasında gazetecilerin sorduğu sorulardan bir tanesi de sağlıkçı alımı olup olmayacağı konusunda oldu.

Bakan koca hastaneleri 33  bin alımın yapılmasından sonra, yeni hastanelerin açılmasından sonraki aşamada personel ihtiyacı olabileceğini ancak o zaman personel alımı yapabileceğini aktardı.

YENİ HASTANE AÇILINCA PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

İstanbul'daki yeni hastane ne zaman açılacak?  İstanbul Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi Hastanesi geçtiğimiz haftalarda açılışı gerçekleşti. Hastane 1682 yatak kapasitesine sahip yoğun bakım ünitesinde ise 456 yatak bulunuyor. İstanbul'da çalışmaları devam eden hastanede bir tanesi de Göztepe Şehir Hastanesi Türkiye'nin en modern hastaneden bir tanesi olarak inşa edilen hastanede 200 den fazla poliklinik olacak. 91 yataklı yoğun bakım ünitesi ve depreme karşı en üst düzey güvenlik kullanılacak.  Atatürk Havalimanı'nda Sancaktepe Hastanesine 2 hastane için Müjde 6 nisan tarihine verilmişti Hhastanenin tamamlanıp açılmasına 45 gün içerisinde yapılacağı ifade edildi. Hastaneler pandemi dönemi Sonrasında da faaliyetlerini devam edecek. Pandemi ile mücadele kapsamında Hadımköy askeri hastanede 45 gün içerisinde hizmet vermeye başlayacak.

Editör: TE Bilisim