Sağlık Bakanlığı boş pozisyonların doldurulması için binlerce personel alımı yapmaya devam ediyor. Sağlık alanında yatıtımlar devam ettiği için genel olarak mezunlar oldukça kolay şekilde kamuya atanmaktadır. Boşlukların doldurulması için personel alımı yapılmaya devam ederken FETÖ'cülerinde ihraç edilmesi ile beklenenden daha fazla boşluk oluştu ve sene sonuna kadar binlerce alım yapılması bekleniyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile yapılan 2016/7 tercihleri kapsamında Sağlık Bakanlığı 4 bin 984 sözleşmeli sağlık personeli alımı yapmaya devam ediyor. Bu alımların yanı sıra Sağlık Bakanlığının 3 bin 717 sağlık personeli daha alacağı öğrenildi. Yani toplam da 8 bin 701 personel alımı yapılacak.

Başvurular Nasıl Yapılır?

Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam etmek isteyen adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesine girerek KPSS 2016/7 tercihleri bölümünden istediği kadro için tercih yapabilir. Ortaöğretim ve önlisans mezunlarının 2014, lisans mezunlarının ise 2016 yılında düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olması gerekmektedir. Bu alımlar da toplam 4 bin 984 personel alımı yapacak.

Bu alımların yanı sıra yine Sağlık Bakanlığı 3 bin 717 sağlık personeli daha alacak. Bu alımların genel olarak tabip, uzman tabip, diş tabibi, uzman diş tabibi, eczacı kadroları için yapılması bekleniyor. Ancak henüz ne zaman alım yapılacak? Alımlar ne zaman başlayacak ve başvuracak adaylarda bulunması gereken özellikler gibi detaylı bir açıklama yapılmadı.
Editör: TE Bilisim