Ülkemizin en önemli kamu kurumlarından bir tanesi olan ve her sene on binlerce kişilik atama gerçekleştirmekte olan Sağlık Bakanlığı bu senede ciddi şekilde atama yapacak olup ilk atamayı bu ay içerisinde yapacak ve toplam 9 bin kişilik personel alımı yapacak.

Buna göre Sağlık Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 6 bin 532 hemşire alımı yapacak. Peki 6 bin 532 hemşire alımı ilanına kimler başvuru yapabilir, hemşire alımına başvuru şartları nelerdir? İşin Olsa ekibi olarak tüm detayları sizler için açıklıyoruz.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Sağlık Bakanlığı 6 bin 532 hemşire alımı ilanına başvuru yapabilmek için adayların öncelikle Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye girmiş ve puanlarının açıklanmış olması gerekmektedir. Bu şarttan hariç olarak verilmiş olan tüm nitelik kodlarına uyumlu olmak ve adayların ortaöğretim ya da lisans mezunu olması gerekmektedir. Detaylı şartları öğrenmek isteyen adaylar için aşağı bölüme link ekliyoruz. Peki başvurular nasıl yapılır?

BAŞVURU DETAYLARI NEDİR?

Sağlık Bakanlığı 6 bin 532 hemşire alımı gerçekleştirmektedir. Peki başvuru detayları nedir? Buna göre adayların 11 Nisan 2018 ile 18 Nisan 2018 tarihleri arasında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Aday İşlemleri Sistemi AİS'e girmesi ve buradan Sağlık Bakanlığı KPSS 2018/4 atamalarına başvurularını gerçekleştirmesi gerekmektedir.

RESMİ İLAN BURADA

Editör: TE Bilisim