Sağlık Bakanlığı her sene binlerce personel alımı yapmaya devam ediyor. Bu sene FETÖ'cülerin meslekten ihraç edilmesi ile Sağlık Bakanlığından on binlerce personel ihraç edilmiş oldu. Sağlık Bakanlığında açık devam ederken görevden uzaklaştırma ve ihraçlarında gerçekleşmesi ile daha büyük bir boşluk meydana geldi. Bu boşluğun doldurulması için 2016/6 ile binlerce personel alan kurum 2016/7 tercihleri ile de toplam 4 bin 984 sözleşmeli sağlık personeli alımı yapacağını duyurdu. Bugün öğrenilen haber ile 2016/7 tercihlerinden hariç olmak üzere Sağlık Bakanlığının 3 bin 717 personel daha alınacağı öğrenildi. Peki hangi pozisyonlar için alım yapılacak? Ne zaman alımlar yapılacak ve detaylar nedir?

Hangi Pozisyonlar İçin Alım Yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin resmi internet sitesi aracılığı ile 2016/7 tercihlerinde Sağlık Bakanlığının 4 bin 984 personel alımı yapacak. Bu alımlardan hariç olarak 3 bin 717 personel daha alacak olan Sağlık Bakanlığı bu alımlarda hangi pozisyonlara kadro ayıracak.

Buna göre Sağlık Bakanlığı tabip, uzman tabip, diş tabibi, uzman diş tabibi ve eczacı kadroları içinde 3 bin 717 kişilik personel alımı yapmayı planlıyor. Şu an için bu alımların ne zaman yapılacağı? Başvuru yapacak olan adaylarda bulunması gereken nitelikler ve detaylar hakkında henüz net bilgi yok. İlerleyen günlerde bu konu hakkında detaylar belli olursa bizlerde sizi konu hakkında bilgilendireceğiz.
 
Editör: TE Bilisim