Sağlık Bakanlığı personel alımı hakkında yeni duyuru yayımlandı. 2021 yılı kapsamında Sözleşmeli 20 bin personel alımı yapılıyor. ÖSYM üzerinden tercih kılavuzu ile alınan Sağlık personeli alımı başvuruları için Bakanlıktan yeni duyuru yayımlandı. Atama işlemleri gerçekleştirilen adaylar hakkında işe başlama duyurusu ve diğer belge ve formlar yayımlandı.

20 Bin Sağlık Personeli Göreve Başlıyor!

Bakanlıça yayımlanan KPSS 2021/10 tercihleri ile 20 bin sağlık personeli alımı atama işlemleri için personel adaylarının arşiv işlemleri tamamlanmış olup göreve başlamaları için halen 657 sayılı Kanun, 4924 sayılı Kanun, 4857 sayılı Kanun veya diğer mevzuata tabi olarak çalışanların, göreve başlamadan önce eski görevleriyle ilişiklerinin sona ermiş olması ve istenene belgeleri tarihler arasında teslim etmeleri gereklidir.

Göreve Başlama İşlemleri Belge Teslim Tarihleri:

KPSS-2021/10 göreve başlama işlemlerine ilişkin başvurular Ek-3’de belirtilen ilgili komisyonlar tarafından alınacaktır. Adayların göreve başlama işlemleri için, (Ek-1)’de belirtilen belgeleri hazırlayarak 20.01.2022 – 07.02.2022 tarihleri arasında (07 Şubat 2022 Pazartesi günü Saat:17.00’ a kadar) ilgili komisyonlara teslim etmeleri gerekmektedir.

Adaylardan İstenen Evraklar Hangileridir?

a) Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası beyanını, adres bildirimini, görevini devamlı yapmaya engel olabilecek akıl hastalığı olmadığına dair yazılı beyanını, adli sicil kaydı yazılı beyanını ve erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyanını içeren (Ek–2) Form,

b) Diploma aslı veya noter onaylı örneği, diplomanın henüz düzenlenmemiş olması halinde, öğrenim durumunu belirtmek üzere ilgili kurumlarca usulüne göre düzenlenmiş, daha sonra diploma veya örnekleriyle değiştirilecek belgeler,

c) Mezuniyet durumunu gösteren https://www.turkiye.gov.tr/yuksekogretim-mezunbelgesi-sorgulama e-Devlet internet adresinden alınacak mezun belgesi, (Lisans ve Ön lisans mezunları için)

ç) KPSS-2021/10 yerleştirme sonuç belgesinin internet çıktısı,

d) 2 adet vesikalık fotoğraf,

e) Mal Bildirim Beyannamesi, (Doldurulup kapalı zarf içinde teslim edilecektir.) 

f) e-Devlet internet adresinden alınacak Sigortalı Hizmet Cetveli dökümü. (https://www.turkiye.gov.tr/sgk-tescil-ve-hizmet-dokumu)

Adaylardan istenen diploma ve diğer belgelerin suretleri, asılları adaylarca ibraz edilmesi kaydıyla başvuru komisyonları tarafından tasdik edilerek işleme alınacaktır.

KPSS-2021/10 Sözleşmeli Sağlık Personeli Göreve Başlama İşlemleri Hakkında Duyuru

Duyuru

Göreve Başlamak İçin Gerekli Belgeler

Göreve Başlama İşlemlerine Ait Form

Başvuru Komisyonları

Hizmet Dökümü Yardım Kılavuzu

Taban Puanlar 
 

Editör: TE Bilisim