Sağlık Bakanlığı 2020 yılı için 81 İlde görev yapacak 18 bin personel alımı yapacağını geçtiğimiz hafta duyurmuştu. Başvuruların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile alınıyorç Hala tercih yapmamış olan adaylar için artık son güne gelindi ve bugün itibari ile tercih ekranı kapanacak. Peki kimler tercih yapabilir? Hangi kadrolarda alım yapılacak? Tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

2020 YILI 18 BİN PERSONEL ALIMI İLANI DETAYLARI:

Sağlık Bakanlığı 26 Mart 2020 tarihi ile bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda KPSS 2020/5 Kapsamında personel alımı yapacağını bildirmişti. İlgili KPSS 2020/5 Sağlık Bakanlığı Personel alımı ÖSYM üzerinde yayımlandı ve tercih süreci kılavuzun yayımlanması ile birlikte başladı. Bu yönde sadece tercih niteliklerini taşıyan adaylar tercih yapabiliyor.

Adayların tercih yapabilmeleri için 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları gereklidir. Bu yönde Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir.

ALIM YAPILACAK KADROLAR:

TERCİHLERDE SON GÜN! ÜCRET NE KADAR?

ÖSYM üzerinden alınan KPSS 2020/5 tercih kılavuzu için başvurularda son güne gelindi. Bu yönde tercihler 26 Mart 2020 tarihinde başlamıştı ve en geç 01 Nisan 2020 tarihine kadar alınacak. Tercihler sadece AİS ÖSYM üzeriden yapılacak olup adayların ÖSYM anlaşmalı bankalara 20 TL tercih ücreti yatırılması gereklidir.

ATAMA PUANLARI KAÇA DÜŞER?

Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan alımına göre ( KPSS 2020/4 ) sonuçlar Mart ayının başınd açıklanmıştı. En son yapılan alıma göre toplamda 82 bin 726 kişi tercih yapmıştı. 2020/5 tercihlerinde ise daha yüksek rakamlar beklenmekte.

Geçtiğimiz allımlarda en düşük atama lisans mezunu arasından yapıldı. Bu yönde Lisabs mezunu 60,32 ile atama yapıldı. Ön Lisans mezunlarında ise 69 ve Lise mezunalarında ise en düşük 

82,10 puan ile atama yapılmıştı. Daha eski alımlarda da bu durum aynı şekilde ilerlemişti. KPSS 2020/5 Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımında ise puanların daha düşük olacağını bekliyoruz. Çünkü Yakın zaman'da alım yapılmıştı ve sıralamaya göre alınan sağlıkçılar için şimdi alımlarda puanlar düşecektir.

SONUÇLAR AÇIKLANDIĞINDA BİLDİRİM ALMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİREBİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim