Sağlık Bakanlığı her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere on binlerce personel alımı yapmaya devam ediyor. Genel olarak alımlarda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin düzenlemiş olduğu Kamu Personeli Seçme Sınavı şart aranmakta olup alımlar Sağlık Bakanlığının hazırlamış olduğu ilanın Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile kamuoyuna duyurulması sonucu başlamaktadır. Sağlık Bakanlığının ve bünyelerine bağlı kuruluşların 2017 yılı içerisinde toplam 16 bin sözleşmeli personel alımı yapması bekleniyor. Bugün yayımlanan bildiri ile Sağlık Bakanlığının alacğaı 16 bin personelin hangi kadrolarda istihdam edeceği öğrenildi ve kadro dağılımları açıklandı.

Sağlık Bakanlığı Kadro Dağılımları

Sağlık Bakanlığının yayımlamış olduğu bildiri ile 16 bin sözleşmeli personel alımı yapılacağı belirtildi ve kadro dağılımları da açıklandı. İşte 16 bin sözleşmeli personelin hangi branşlar kadrolar için kaç kişin alınacağına ilişkin tablo.
 
Kadro Kontenjan
Uzman Tabip 8.274
Tabip 6.669
Diş Tabibi 1
Diyetsiyen 1
Ebe 1.003
Hemşire 5
Psikolog 1
Sağlık Memuru 45
Sağlık Teknikeri 1

Yukarıda toplam 16 bin sözleşmeli personelin hangi kadrolar için alım yapılacağı belirtilmiş olup alımlar Sağlık Bakanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Türkiye Halk Sağlığı Kurumları için alınacaktır. Sağlık Bakanlığının kadrosu 280, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu kadrosu 13 bin 344, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu kadrosu ise 2 bin 376'dır. Yine Sağlık Bakanlığının bu alımlardan hariç olarak binlerce daha personel alımı yapması da beklenmektedir.
Editör: TE Bilisim