Sağlık Bakanı Fahrettin koca sosyal medya üzerinden 8 bin 844 personel alımları ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Açıklamasında sözleşmeli sağlıkçı personeli alımı yapılacağını ifade etti. Hangi kadrodan ne kadar personel alınacak belli oldu!

EN ÇOK ALIM HEMŞİRE VE SAĞLIK TEKNİSYENİ;

Hemşire kadrosunda: 3.762, sağlık Teknisyeni 3.476, Ebe; 91, kadrosunda olacak. Diğer kadrolar ise şu şekilde olacak. Sosyal çalışmacı, psikolog, biyolog, Odyolog, diyetisyen, çocuk gelişimci, fizyoterapist, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist, sağlık fizikçisi kadrolarında olacak.

BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU;

Başvurular ÖSYM üzerinden gerçekleşecek. Tercih kılavuzu için Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 14 Şubat 2020 tarihinde başvurular alınmaya başlanacak. Son başvuru tarihi ise 20 Şubat 2020 olacak.

2020 SAĞLIK PERSONELİ ATAMA PLANI;

Bakan Fahrettin Koca sözleşmeli sağlık personeli atama planlaması için kadro ihdası ve atama izni çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Bilindiği gibi ÖSYM Başkanı Prof. Dr Halis Aygün geçtiğimiz gün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda başvuru ilan kılavuzunun bu hafta açıklanacağı açıklamasını yapmıştı. Başvuru özel şartları kılavuz açıklandığında belli olacak. Gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz. İlan kılavuzundan anında haberdar olmak için işin olsa Instagram hesabını takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim