PTT Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama sonrasında PTT'nin 60 bin civarında personel açığı olduğu ve bu açığın 2023 yılına kadar kapatılması gerektiği belirtilmişti. Bu kapsamda ilkine bu yıl başlanacak alımlar için yıllık sayı 5 bin olarak belirtilmişti.

Hali hazırda 40 bin çalışanı bulunan PTT'nin 2018 yani geçtiğimiz yıl içerisinde 60 bin personel açığı olduğu açıklanmış, 5 bin personel alımı yapılmıştı. Bu alım sonrasında personel sayısı 45 bine ulaşan PTT'nin personel açığı sayısı da 55 bine düştü. 

AFYON TOPLANTISI SONRASI DEĞİŞİKLİK

Afyon'da toplanan PTT genel kurulu toplantısından sonra bir açıklama yapıldı ve personel açığına ek olarak emekli olacakların sayısının da eklendiği belirtildi. Bu kapsamda personel açığı tahmin edilenden daha fazla olacak. Her yıl 5 bin kişinin alınacağı belirtilse de 2023 yılına kadar 5 bin personelin emekli olacağı duyurusu yapıldı.

Bu kapsamda yeni bir planlamaya giden heyet, her yıl daha fazla personel alımı yaparak emekliye ayrılacak personellerin yerine geçecek personellerin de göreve başlamasını sağlayacak.

2018 yılının ilk alımında taşeron, gişe memuru, büro görevlisi, dağıtım personeli ve teknik personel alımı yapılmıştı, ancak alım yapıldığı halde açık kapatılamadı.

PTT Personel Alım Süreci Nasıl Olacak

PTT'ye personel alımı için başvuru yapmak isteyen adayların öncelikle çeşilti şartları sağlaması bekleniyor. Bu yıl yapılacak alım için şart açıklaması yapılmadı, geçtiğimiz yıl yapılan alımın şartları şu şekildeydi:

T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük, 35 yaşından küçük olmak, kamu haklarından yasaklı olmamak, 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak, yüz kızartıcı suç işlememeiş olmak, askerlikle işlişikliğin bulunmaması, mecburi hizmet yükümlülüğü olmaması, öğrenim şartını yerine getirmek, emekli olmamak, disiplin cezası nedeniyle daha önceki kurumlardan birisinden çıkarılmamış olmak, güvenlik ve arşiv soruşturmasından geçebilmek, yazılı veya sözlü mülakatı geçmek gerekmektedir.

HANGİ KADROLAR İÇİN ALIM YAPILACAK

Gişe ve Büro Görevlisi, Tekniker, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı, Avukat, Postacı, Mimar, Hukukçu Uzman Yardımcısı, Sigortacılık Gişe ve Büro Görevlisi, Postacı, Firma Büro Memuru, Mütercim Tercüman, Endüstri Mühendisi, Lojistik Personeli, Pazarlama Personeli, Mühendis.