Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi ( PTT ) personel alımı başvuru şartlarını açıkladı. Yayımlanan duyuruya göre adaylardan aranacak genel ve özel şartlar kesinleşti. Ayrıca yayımlanan yönetmelike bazı şartların değiştiği görülüyor. İşn Olsa ekibi olarak sizler için hazırladığımız bu haberimizde PTT personel alımı başvuru şartları hakkında sizleri aydınlatacağız.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

PTT yeni personel alımları için başvuru şartlarını duyurud. Bu yönde adayladan bazı genel ve özel nitelikler aranmakta olup tüm nitelikleri taşıyan erkek ve bayan adaylar ilana başvuru yapabilecekler. 

Genel Şartlar Nedir?

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi personel alımı için adaylardan genel olarak, Türk vatandaşı olmak, Kamu haklarından yasaklı bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Uyuşturucu madde bağımlısı olmamak, işe alınmadan önce kullandığı tespit edilmiş ise işe başvuru yaptığı tarih itibarıyla tedavisinin tamamlanmış olduğunu belgelendirmiş olmak, Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Daha önce görev yapılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak gibi nitelikler aranıyor.

Özel Şartlar Nedir?

PTT adaylardan yukarıdaki nitelikler dışında özel başvuru şartlarıda talep ediyor. Bu yönde Yaş, KPSS, Sağlık, Askerlik, Eğitim, gibi şartlar aranıyor.

Yaş Şartı: 18 yaşını tamamlamış olmak ve Giriş sınavının yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile 36 yaşından gün almamış olmak,

Askerlik: Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak.

Eğitim: Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından belirlenen öğrenim şartını haiz olmak.

KPSS ŞARTI RESMEN ONAYLANDI!

PTT ( Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi ) daha önce yapılan açıklamlara göre adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) şartı aranmayacağı yönündeydi. Ancak resmen yayımlanan yönetmeliğe göre adaylardan KPSS şartı aranacağı bildirildi.

Bu yönde Pozisyon ve ihtiyaç durumuna göre personel alımı, KPSS sonuçlarına göre yapılan sınav sonucunda başarılı olanlardan veya PTT’nin ihtiyaç duyduğu alanlarda 19 uncu maddede belirtilen şartları sağlayan deneyimli kişiler arasından yapılır.

Başvuru yapacak adaylardan, KPSS’den Yönetim Kurulunca belirlenen asgari puanı almış olmak şartı aranıyor.

KPSS ŞARTI KAFALARI KARIŞTIRDI!

Binlerce aday PTT personel alımı ilanını beklerken 19 Kasım 2019 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile büyük şok yaşadılar. Daha önce KPSS şartı beklemeyen adaylar şimdi PTT'de görev yapabilmek için Kamu Personeli Seçme sınavına girecekler. 

Pek, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? KPSS şartının getirilmesi sizce adil mi oldu? Lütfen düşünceleriniz bizimle paylaşınız. Aşağıda yorum kısmından veya bizleri Sosyal Medya hesabından takip ederek diğer adaylarla bu konuyu tartışabilirsiniz. Kadın ve Erkek adayların da olduğu sayfamıza sizde BURAYA TIKLAYARAK ulaşabilirsiniz.

İLAN NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

PTT personel alımı ilanı ne zaman yayımlanacağı hakkında herhangi bir duyuru yapılmadı. Ancak ilan Personel alımı, Resmî Gazete’de, Cumhurbaşkanlığınca belirlenen kurumun ve PTT’nin resmi internet sayfalarında sınav tarihinden en az bir ay önce duyurulur.

İlandan haberdar olabilmek için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek anında gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim