PTT geçtiğimiz günlerde alım duyurusu yayaımlamıştı. Yapılan duyuruda 500 kişilik Sözleşmeli kadrodan 367 kişilik kadrosu Gişe ve Büro Görevlisi kadrolarına verildi. Sözleşmeli olarak alınacak 367 Gişe ve Büro Görevlisi adayları İstanbul Anadolu yakası ve İstanbul Avrupa yakasında yapılacak. Ayrıca adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans Mezunları için en az 70 puan şartı istenecek. Başvuru yapacak olan personel adayları başvurularını online olarak bu gün yapması gerekmektedir. Başvurular 18 Şubat 2017 tarihi yani bugün sona ermektedir. Başvurular online olarak  www.ptt.gov.tr ve http://ik.ptt.gov.tr internet adreslerinden yapılacaktır. 

Gişe ve Büro Görevlisi Adaylarından Hangi Şartlar Aranacak ? 

PTT yaptığı duyurusunda gişe ve büro görevlisi adaylarından  genel ve özel şartlar arayacaktır. Başvuru şartlarını taşıyan ve başvurusu onaylanan adaylara PTT sözlü sınav sistemi uygulayacaktır. 

Adaylardan Aranacak Özel Şartlar:
  • 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme SInavından Lisans Mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 ve üstü puan almış olmak,
  • Yurtdışı ve Yurtiçinde görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık durumu söz konusu olmaması,
  • En az dört yıllık eğitim veren yüksek öğretim kurumlarının veya denkliği olan YÖK tarafından onaylanmış okulların bölümlerinden Mezun olmuş olmak,
Aranacak Genel Şartlar:

Alımı yapılacak adaylardan, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan veya kuruluşundan emekli aylığı almıyor olmak, daha önce çalıştığınız kurumdan disiplin cezası almamış olmak, herhangi bir başka kuruluşlara karşı mecburi hizmeti bulunmamak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak ve 35 yaşından büyük olmamak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak ve hiç bir suç hükümlülüğü bulunmamak şartları aranmaktadır. Bu şartlara uygun olan adayların başvuruları kabul edilecektir.  PTT İstanbul Avrupa Yakası Başmüdürlüğü Emrine 200 kişi ve İstanbul Anadolu Yakası Başmüdürlüğü Emrine 167 kişi olmak üzere toplamda 367 gişe ve büro görevlisi alımı yapacak. 

Editör: TE Bilisim