PTT 09 Şubat 2017 tarihinde kendi internet sayfasında ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından yaptığı duyurusu ile toplamda 367 kişilik boş kadrosu ile sözleşmeli olarak Gişe ve Büro Görevlisi alımı gerçekleştirecek. Alımlar sözleşmeli olarak yapılacak olup adaylardan en önemli aranan özelliklerden birisi ise kamu Personeli seçme sınavı şartıdır. Adaylar en az 70 puan ile ve üstü puan ile başvuru yapabileceklerdir. 

Hangi Adaylar PTT Gişe ve Büro Görevlisi alımı ilanına başvuru yapabilir?

Adaylardan hem genel hemde kando dereces ile özel şartlar aranacaktır. Bu şartların hepsine uygun olunması halinde adayların başvuruları kabul edilecek olup PTT tarafından sözlü sınava tabii tutulacaklardır. 

Adaylardan Aranan Genel Şartlar:  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından yasaklı bulunmamak, 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından büyük olmamak, Askerlik ile ilgisi bulunmamak veya yapmış olmak, herhangi bir suç teşkil edecek suçu bulunmamak, herhangi bir başka kuruluşta mecburi hizmet bedeli bulunmamak, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan veya kuruluşundan emekli aylığı almıyor olmak, daha önce çalıştığı kurum veya kuruluştan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak ve 2016 yılında KPSS puanı almış olmak şartları aranacaktır. Bu şartlara uygun olan Gişe ve Büro Görevlisi adayları ayrıca özel şartlarada uygun olmalıdırlar. 

Gişe ve Büro Görevlisi için aranacak Özel şartlar şöyledir;
  • 2016 yılında ÖSYM tarafından düzenlenmiş olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans Mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 ve üzeri puan almış olmak, 
  • Yurtiçi ve Yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek herhangi durumu olmaması ve sağlık durumu yerinde olması ve bunu belgeleyebilmek,
  • Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonlarına başvurabilmek için en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının veya denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurtiçi ve yurtdışındaki okulların Ek-1 listede belirtilen bölümlerin birinden mezun olmak.
Başvurular ne zaman sona erecek ve nereye nasıl başvuru yapılacak?

PTT Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonuna başvuruda bulunacak olan adaylar için başvurular başlamış olup en geç 18 Şubat 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmiş olmaları gerekmektedir. Başvurular, www.ptt.gov.tr ve http://ik.ptt.gov.tr internet adreslerinden yapılacaktır.

Başvuruda istenilen belgeler hangileridir?

Adaylar başvurularını yaparken bazı belgeler istenecektir. Bu belgeler mutlaka bulunması ve doğru belgeler olması gerekmektedir. 

Başvuru sırasında adaylardan, Nüfus Cüzdanı fotokopisi, Kamu Personeli Seçme Sınavı Sonuç belgesinini internet çıktısı, Diploma veya geçici mezuniyet belgesinin mezun olduğu okul veya noter onaylı örneği, adli sicil kaydının bulunduğuna dair beyan, iş isteme beyannamesi, mal bildirim beyannamesi, sağlık raporu, başka kuruluşlara hizmet şartı olmadığına dair yazılı beyan, 8 adet vesikalık fotoğraf, Dağıtıcı pozisyonu için en az B ve A2 sınıfı sürücü belgesi,Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu (4 suret ) belgeleri aranmaktadır. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim