Posta Telefon ve Telgraf A.Ş. (PTT) Türkiye genelindeki şubelerinde istihdam edilmek üzere gişe personeli, dağıtıcı, uzman, avukat kadrolarında çok sayıda personel alımı yapması bekleniyordu. 2019 yılı PTT kpss olmadan personel alım ilanları açıklanmadı. Buna göre geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda PTT'nin personel atama ve nakil yönetmeliğinin Danıştay Başkanlığına açılan dava nedeniyle yürütme durdurulması kararı verildiği belirtilmişti. Bu sebeple yönetmelik düzenlemesi gerekli olan ptt alımları için son gelişmeler neler?

2018/1 ptt alımlarında avukat, gişe ve büro personeli, mühendis, mimar, postacı kadroları ile uzman yardımcısı kadrolarında alımlar gerçekleştirildi. Buna göre en çok başvuru alan kadrolardan gişe ve büro görevlisi alımlarına başvuru şartları şu şekilde gerçekleştirilmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların en az dört yıllık lisans mezunu olmaları ile bankacılık, pazarlama, lojistik, sigortacılık alanlarındaki belirtilen bölümlerden mezun olmak gerekli olacak. Buna göre PTT bünyesinde hazır çalışmaya devam eden personeller için başvuru şartlarında farklılık göstermektedir. Adayların 18 yaşını tamamlamış olmaları 35 yaşından gün almamış olmaları istenilecektir.

Uzman yardımcısı alımlarında mütercim ve tercümanlık kadroları için yabancı dil sınavlarından en az 70 ve üzeri puan almak gerekli olacaktır. Tekniker kadrolarındaki alımlarda en az 2 yıllık ön lisans mezunu olmak gerekli olacaktır.

İLANLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz yıl içerisinde alınan 5 bin personel alımından boş kalan kadrolar için 2019 yılında ilanlar açıklanması bekleniyor. Kasım ayı içerisinde bu ilanlar açıklanıp açıklanmayacağı ise merak konusu resmi açıklamalar ve gelişmeler oldukça aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim