Posta, Telefon ve Telgraf A.Ş. iştirakler kuruluşlarından bir tanesi olan PTTPAL'a daha önce çok sayıda personel alımı yapılacağını belirtmiştik. İlan kısa bir süre sonra iptal edilmişti. PTTPAL ilan ettiği 1100 güvenlik görevlisi alımları için yeni gelişmeler yaşanıyor. PTT kurumlarında güvenlik kadrosunda çalışanlar PTTPAL kurumuna geçiş yapacaklar.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMI SAYISI DEĞİŞEBİLİR!

PTT'nin yeni iştirak kurumlarından bir tanesi olan PTT para Lojistik ve Özel Güvenlik Hizmetleri A.Ş. özel güvenlik görevlisi olarak ihtiyaç bulunan kadrolar için PTT kurumlarında taşeron olarak çalışanlar geçiş yapacak. Böylece daha önce ilan edilen Bin 100 güvenlikçi alımı için sayının azaltılabileceği belirtiliyor.

PTT’YE 5 BİN PERSONEL ALIMI YAPILACAK MI?

Adayların uzun zamandır beklediği diğer bir detay ise PTT'nin 2023 yılına kadar istihdam edileceği belirtilen 55 bin personel alımı. PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik daha önce yaptığı açıklamalarda ciddi oranda personel istihdamı yapılacağı müjdesini vermişti. Bu anlamda 2019 yılında 5 bin kişinin istihdam edilmesi ve yeni ilanların açıklanması beklendi. Diğer yandan 2018 yılında boş kalan kadrolar için ise yeni alımların yapılacağı belirtildi. Bu konu üzerinde çok sayıda haber kuruluşu adayların beklediği alımlar üzerine yanlış bilgilendirmeler yapmakta. Henüz resmi bir ilan tarihi ve belirli bir alım sayısı için resmi bir açıklama bulunmuyor. En yeni gelişmeleri ve doğru haberleri okuyucularımıza paylaşmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim