Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan resmi açıklamaya göre 2019/1 ve 2019/2 bekçilik başvurularının başladığının duyurulmasının ardından adaylar en çok merak ettikleri soru olan başvurularının nasıl yapılacağı hakkında birçok yerden araştırma yapmaya ve başvuru şartlarına göre başvurularını yapmaya hazırlandıkları belirtilidi. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan başvurularda 81 ilden toplam da 8 bin bekçi alımı yapılacağı resmi internet sitesi aracılığıyla belirtildi.

Başvurular Başladı

Bekçi alımları için yapılan resmi açıklama itibariyle EGM tarafından birer birer Bekçi alımları için başvurularının yapılmaya başlandığı belirtildi. 81 il genelinde yapılacak olan başvurularda toplamda 8 bin Bekçi alımı yapılacağı açıklandı. Bugün itibariyle başlayan başvurular 1 Nisan 2019 itibariyle bitecek. 

Başvuru Şartları

Bekçi alımı için yapılacak olan başvurular için belirlenen genel şartlar şu şekildedir; " T.C. vatandaşı olmak, en az lise veya dengi okul mezunu olmak, en az 1,67 boyunda olmak, beden kitle indeksi 18 ile 27 arasında olmak. Başvuru yaptığı ilçe sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak, askerliğini yapmış olmak, ağır hapis ve altı aydan daha fazla cezaevinde bulunmamış olmak, kamu haklarından mahrum bırakılmış olmaması, memuriyetine engel teşkil edecek bir sağlık sorunu olmaması, geçmişinde herhangi bir mitinge, yürüyüşe desteklememiş ve katılmamış olması" adaylardan istenilen genel şartlardandır. Bu şartlara uymayan adayların başvuruları geçersiz sayılacağı bildirilmiştir.

Başvurular Nasıl Yapılır

EGM tarafından yapılan açıklamaya göre 16 Mart tarihi duyurularda yer alan bilgiye göre 18 Mart- 1 Nisan 2019 tarihleri arasında başvuru yapmak isteyen adaylar http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifreleri ile ön başvuru yapabilecekler.

Başvuru Genel Şartları ve Başvuru için TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilisim