Türkiye genelinde faaliyet gösteren 10'dan fazla hava yolu taşımacılığı şirketi bulunuyor. 1933 yılından beridir hizmet veren Türk Hava Yolları, Anadolu Jet, Onur Air, Pegasus, Corendon Airlines Lufhansa Onur Air ve diğer hava yolları firmaları ihtiyaç bulunan kadrolarında kabin memuru, kokpit ve kabin ekibi personel alım ilanları açıklandıkça işin olsa sitesi üzerinden aktarmaya devam edeceğiz. Diğer yandan Pegasus Hava Yolları Firması resmi internet sitesi üzerinden açıkladığı ilan detayları şu şekilde;

PEGASUS İŞ İLANI BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların T.C. vatandaşı olması istenilmekte. Yaş şartında en fazla 30 yaşını aşmamış olmaları gerekmektedir. Eğitim şartlarında en az iki yıllık ön lisans mezunu olması istenilmektedir. Yurt içinde veya yurt dışında konaklama engeli olmaması gerekmektedir. Dövme piercing yanık yada yara izi üniforma giyildiğinde görülmeyecek şekilde olan adaylar başvuru yapabilirler. Diğer yandan adaylardan erkekler için 1.70 cm ile 1.85 cm aralığında, kadın adaylar için 1.60 ile 1.75 cm aralığında fiziki şartlarında olması istenilmektedir. Erkek adaylar için askerliği tamamlamış ya da iki yıl tecil ettirmemiş adaylar başvuru yapabilirler. Son olarak İstanbul Anadolu yakasında ikamet eden adaylar kabin memuru alımına başvuru yapabilir.

KABİN MEMURU SEÇİM İŞLEMLER;

Yukarındaki başvuru şartlarını taşıyan ve başvuru yapan adaylar Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sürekli Eğitim merkezi tarafından yapılacak olan sınavlara davet edilirler. Davet edilen adaylar için boy ve kilo testi, İngilizce yazılı sınav ile sözlü sınavı ve son olarak genel yetenek testi gerçekleştirilecek. Bu aşamaları geçen adaylar için sözlü sınava davet edilecekler.

Pegasus Hava Yolları firmasının tecrübesiz kabin memuru alım ilanına erişmek için: https://www.flypgs.com/kariyer/pegasus-kariyer/kabin-memuru-basvurulari/tecrubesiz-kabin-memuru

Diğer yandan tecrübe şartını taşıyan adaylar için , pilot adayları, kaptan pilot, 2. pilot, öğrenci pilot adaylarına yönelik çok sayıda ilan https://www.flypgs.com/kariyer/pegasus-kariyer sayfasında yer almaktadır.

Editör: TE Bilisim