Kredi faiz oranlarının düşmesi ile birlikte otomotiv sektöründe birinci ve ikinci el araçlarda taleplerinde bir patlama meydana geldi. Temmuz ayında araba satışları en üst seviyelere çıkarken bu satışlara birlikte sektörde personel istihdamında yeni bir hareketlilik meydana geldi. Otomotiv sektöründe özellikle pazarlama satış alanında olmak üzere personel alımı önceki aylara göre artış var. 

SATIŞ VE PAZARLAMA ALANINDA ARTIŞ VAR! İŞTE İLANLAR;

Bu konuda Otomol Ceo'su Sivas Uğur Kaya yaptığı açıklamada sektörde yaşanan talep patlaması işleri mevcut kadro ile sürdürülemez hale getirdiğini ve istihdamda artış gerektiğini beraberinde getirdiğini ifade etti. Birçok kadroda olduğu gibi otomotiv sektörüdnde satışa pazarlama tarafında birçok firmanın firmanın yoğun bir personel arayışına başladığını açıkladı. Firmalar ağustos-eylül aylarından sonra personel kadrolarını hızla doldurmaya devam edecek. Otomotiv Sanayi Derneği Başkanı Haydar Yenigün ise yaptığı açıklamalarda Avrupa pazarına açılması ve iş pazarındaki hareketlilikler üretimi canlı tuttuğunu ifade ederek otomotiv sektöründe yeni istihdamlar alanlarında boş olan kadroların dolduracaklarını ifade etti.

Kariyer portalları üzerinden ve firmaların kendi internet siteleri üzerinden yeni ilanlar açıklanmaya başlandı. https://bit.ly/304K8Tg adresi üzerinden açıkalanan ilanlara erişebilirsiniz.

İŞİN OLSA